Hlavní obsah

Porozchodový sex pro útěchu může citlivým lidem vážně ublížit

Sydney

Užít si nezávazný sex po rozchodu nemusí být zrovna nejrozumnější forma terapie na zlomené srdce. Lidem citlivým a emocionálním totiž může ještě více ublížit a zvýšit riziko onemocnění chorobami srdce. Je přitom dokázáno, že právě rozchody a zlomená srdce toto riziko zvyšují, útěšný sex ale riziko nijak neomezí.

Foto: Profimedia.cz

Sex hned po rozchodu mohou provozovat jen lidé, kteří ho dokážou zcela oddělit od emocí.

Článek

Většinou je tomu naopak. Sex hned po rozchodu mohou provozovat jen lidé, kteří ho dokážou zcela oddělit od emocí.

Rozchod může být pro někoho extrémně bolestivý a otřást životem jedince. Takový jedinec by se ale do léčby zlomeného srdce náhodným sexem určitě pouštět neměl. Člověk totiž netruchlí a není stresován jen ze ztráty výjimečné osoby, ale také ze ztráty nadějí a snů o společné budoucnosti. Budoucnost je najednou vzhůru nohama.

„Když si řeknete, že ho necháváte jít, pomůže to. Přerušit se v přemýšlení nad svým bývalým a přestat o něm mluvit a soustředit se na něco jiného, to vše je součástí rozchodu. Ale sex nikoli. Sex po rozchodu sice může dočasně ulevit od bolesti, ale emoce budou ještě víc zmatené. Sex po rozchodu může být komplikovaný, zvláště když ho provozuje člověk citlivý, emocionální a rozrušený, který navíc doufá, že vztah bude obnoven,“ varuje australská psychoterapeutka Elaine Georgeová.

Do sexu po rozchodu se mohou pouštět jen ti, kteří dokážou opravdu zcela oddělit emoce od sexu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám