Hlavní obsah

Pětiletý chlapec pomáhal své matce při porodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Angličanka Debbie Youngová netušila, že se nachází v pokročém stadiu těhotenství a bude se moci brzy radovat z narození druhého dítěte. Porod, kterému byl přítomen její provorozený syn, ji překvapil doma v koupelně.

Článek

Malý Connor, který zaslechl naléhavé volání z koupelny ve druhém patře rodinného domu, zastihl svou matku v pokročilé fázi porodu, uvedl deník The Times.

Chlapec porod zvládnul

Nezaváhal a iniciativně se ujal role  porodníka. Aby maminku udržel při vědomí, po celou dobu porodu na ni mluvil a utěšoval ji.

Connorova snaha přinesla své ovoce a po chvíli spatřila světlo světa jeho nová sestřička. Chlapec se svého nečekaného úkolu zhostil natolik skvěle, že dokázal odstřihnout také pupeční šňůru. Miminko po narození navíc zabalil do ručníků, aby neprochladlo.

Překvapení lékaři

Teprve po narození děvčátka Connor zvedl telefon a snažil se zavolat pomoc. Mluvil pouze s babičkou, která přivolala sanitku. Lékaři zkonstatovali, že porod proběhl naprosto v pořádku a novorozenci se dařilo dobře.

Byli pouze překvapeni, že Connor zvládl psychicky náročnou situaci téměř jako dospělý člověk. Přesto strávil několik následujících dnů u babičky, aby se ze zážitku zotavil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám