Hlavní obsah

Penis v pokrmu z kantýny udělal ze ženy vegetariánku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRETORIE

Sophie Matlalová z Jižní Afriky našla při obědě v nemocniční kantýně mezi dušeným masem kus upečeného penisu. Šedesátiletá uklízečka byla z nálezu natolik v šoku, že musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Přes noc se z ní stala zapřísáhlá vegetariánka, píše zpravodajský server Ananova.

Foto: Robert Rohál

Peter Gábor a Veronika Forejtová ve studiu Českého rozhlasu Ostrava.

Článek

Na kus pohlavního orgánu narazila během oběda, kdy si pochutnávala na guláši. Jeden z kousků masa byl prý tak kluzký, že jí nešel ukrojit. Vzala ho tedy rukou a dala si jej do úst. "Maso" však údajně bylo tak tuhé, že nešlo ukousnout.

Nepoddajné sousto proto vyňala z úst a s kolegyněmi se jej jaly zkoumat. Při bližším ohledání se shodly na tom, že nemůže jít o nic jiného než penis. Sophie Matlalová prý zbytek odpoledne prozvracela.

Se žalobou přišla příliš pozdě

I přes zřejmou duševní újmu bylo paní Matlalové řečeno, že svého zaměstnavatele nesmí zažalovat. Nejvyšší soud v Pretorii odmítnutí žaloby odůvodnil prodlevou. Ke zmíněnému incidentu totiž došlo už v květnu roku 1999 a ona nemocniční kantýnu zažalovala až teď.

Sophie Matlalová ve svém prohlášení pro soud uvedla, že nemocnice je povinna podávat pokrmy vhodné pro to, aby je konzumovaly lidské bytosti. Vedení nemocnice potvrdilo ženino podezření, že kus masa pocházel skutečně z penisu. Tím, že byl tepelně zpracován však nebylo možné určit, zda se jednalo o lidský či zvířecí pohlavní úd.

Soudce Phineas Mojapelo, který žalobu odmítl, uvedl, že měla na její podání tři roky, ale tuto lhůtu propásla. Vyjádřil však naději, že by jí její právní poradci mohli poradit, aby za nedostatečnou rychlost zažalovala je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám