Hlavní obsah

Obezita a kouření marihuany zpomalují pohyb spermií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN ANTONIO

K životnímu stylu dnešních mladíků bohužel často patří nezdravá kalorická strava a kouření marihuanových cigaret. Málokterý z nich si však uvědomuje, že přemíra tuků ve stravě a příliš vykouřené "trávy" v bezstarostném mládí je může později připravit o otcovství.

Foto: Facebook Karvinské děti pomáhají

Osmiletá Elinka

Článek

Pánové, kteří v budoucnosti počítají se založením rodiny a plozením dětí, by měli zbystřit, neprodleně upravit svůj jídelníček a zříci se kouřového opojení. Následná obezita a škodlivý návyk v podobě jointů mohou totiž způsobovat neplodnost.

Spermie tlouštíků a kuřáků jsou líné

Američtí vědci varují, že by se jedlíci a náruživí kuřáci marihuany nemuseli nikdy dočkat vlastního potomstva. Z nedávné studie vyplývá, že jejich spermie výrazně ztrácejí kvalitu a pohybují se pomaleji než mužům, kteří se nepřejídají a neholdují marihuaně. 

Spermie konzumentů marihuany a kalorických jídel se předčasně rozdovádí těsně po ejakulaci. Než se však dostanou k ženskému vajíčku, zleniví a ztratí aktivitu. Tím ztrácejí svou schopnost oplodnění.

Marihuanoví kuřáci mají méně spermií

Zároveň bylo prokázáno, že se u mužů, kteří vykouří dva jointy denně, snižuje množství spermií o celou polovinu. Šest měsíců  marihuanové abstinence by však mělo postačit k tomu, aby se sperma dostalo na obvyklou hladinu.

Vědci proto doporučují párům marně toužícím po dítěti, aby se vyhýbaly se populárním fast-foodům, zhubly a "trávu" přenechaly méně zodpovědnějším.

Anketa

Pánové, byli byste kvůli otcovství ochotni zříci se marihuany a přesedlat na zdravou stravu?
Ano
47,7 %
Ne
52,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 597 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám