Hlavní obsah

Neustále roste počet mužů, kteří podstupují penoplastiku

Ačkoli většina žen i odborníků tvrdí, že na velikosti penisu nezáleží, neustále přibývá mužů, kteří podstupují nejrůznější zákroky na zvětšení svého pohlavního údu. Zatímco v Evropě je velmi oblíbená penoplastika zvětšující průměr pyje, která využívá pacientova vlastního tuku, v Americe urolog a plastický chirurg James Elist vyvinul první silikonové implantáty do penisu.

Foto: Profimedia.cz

Většina mužů tento zákrok vůbec nepotřebuje.

Článek

„U mnoha mužů, kteří chtějí zvětšení penisu, zvláště ve výjimečných případech, kdy je penis menší než průměr, jde o to, že se chtějí cítit dobře nazí před ženami či partnerkami. Někteří muži zažívají trauma při sprchování ve veřejných šatnách či v posilovnách,“ vysvětluje plastický chirurg Massimiliano Marcellino z Londýna v rozhovoru pro deník The Mail.

Penoplastiku žádají ale také muži s normálně vyvinutým penisem. Jen pět procent pacientů má mikropenis, tedy velikost extrémně menší než je průměr.

Jde o výplň, kdy tuk odebraný z mužova břicha či stehen zvětší obvod pohlavního údu až o 2,5 centimetru. Většinou je to doplňkový zákrok k prodloužení pyje. To se provádí vytažením údu z mužova pánevního dna. Řezem se odstraní úpony a penis se povytáhne, takže vychází z těla o něco níže. Lze tak přidat opět až 2,5 centimetru.

Výplně tukem jsou dočasné. Tělo po letech tuk většinou vstřebá a penis se opět zúží.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč některým mužům vadí obřízka

Mužská obřízka je považována za drobný kosmetický zákrok, který se provádí bez celkové anestezie, a to nejčastěji v novorozeneckém věku. Lékaři jej doporučují...

Laura Janáčková: Symbol mužnosti a moci

Penis je od pradávna symbolem mužnosti a moci. Například staří Egypťané ho spojovali se vznikem života na Zemi i se vznikem samotného vesmíru. Staroegyptský...

Výběr článků

Načítám