Hlavní obsah

Nepořádek v bytě ovlivňuje vztahy víc, než si partneři myslí

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestíháte uklízet byt, ale zbytečně se nestresujete, protože jsou přece v životě důležitější věci? Pak buďte na pozoru. Nepořádek v bytě sice není nakažlivý, ale může dost negativně ovlivňovat vztahy.

Foto: Profimedia.cz

Nepořádek v domácnosti působí na vztah negativně.

Článek

Stohy papírů na stole, tuny nepřečtených časopisů na podlaze, na židlích přehozené hromady oblečení, ve dřezu špinavé nádobí, to všechno zaplňuje nejen prostor, ale utváří i nepohodlné prostředí. Z krátkodobého hlediska to je plně akceptovatelné, ale z dlouhodobého to podle koučky Heather Bakerové zavání problémy.

Podle jejích zkušeností nepořádek v domácnosti výrazně ovlivňuje vztahy. Partneři se v takovém prostředí necítí dobře, mnohem častěji se spolu hádají a řeší spory, které by za jiných okolností neřešili. Například kdo je vinen za všechen ten nepořádek, kolik času jeden tráví tím, že uklízí věci po druhém, nebo kolik věcí musí nakoupit zbytečně jen proto, že většinu z nich nemůže najít apod.

Jakmile jedinci najdou řešení, jak nepořádek v bytě odstranit a jak mu předcházet, jejich vztahy se urovnávají. Najednou mají čas i na své emoce a city. Dokonce lze prý tímto způsobem zachránit i mnoho vztahů před rozchodem či rozvodem.

Čtěte také
Děti z porozvodových válek
Skutečné příběhy o tom, jak se děti staly rukojmími svých rodičů. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Mužská gesta, která do vztahu patří

Partnerské vztahy se možná částečně mění s dobou (co se týká například seznamování), v základu ale zůstávají stále stejné. Vedle lásky je zapotřebí také...

Jak si muži představují dokonalou ženu

Každý člověk má nějaké základní požadavky na svého budoucího životního partnera. Nejčastěji to bývá spolehlivost, věrnost, společné zájmy. Někdo je náročnější...

Výběr článků

Načítám