Hlavní obsah

Největší manželská krize prý přichází po deseti letech a jedenácti měsících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

I ve funkčním a jinak pohodovém manželství může nastat okamžik, kdy zavládne stereotyp a lidé se začnou sami sebe ptát: "Proč jsme se vlastně brali?" Podle sociologického průzkumu v Británii toto období nejčastěji nastává po deseti letech a jedenácti měsících.

Foto: Profimedia.cz

Sex bývá po x-letech manželství nejvíce opomíjenou záležitostí.

Článek

Podle listu Daily Mail až u čtvrtiny z tří tisíc manželských párů došlo ke krizi především v důsledku vyhasnutí jiskření mezi nimi. Jako hlavní důvody pak partneři uváděli, že spolu již nechodí do společnosti nebo že mezi nimi vyprchala všechna romantická gesta, která k lásce a zamilovanosti prostě patří.

Pětina párů pak jako důvod uváděla svou nechuť k sexu s partnerem, dalších 12 procent si nedokázalo ani vzpomenout, kdy jim naposledy protějšek složil nějakou poklonu.

Nejvíce je ve vztahu opomíjen sex

Až šedesát procent manželských párů po deseti letech a jedenácti měsících nedokáže odpovědět na otázku, proč se vlastně brali.

„Je potřeba mít někoho výjimečného, s nímž lze vystoupit z každodennosti, ale je potřeba také skutečně pracovat na udržení romantiky ve vztahu. A fakt, že v našem průzkumu páry nezmínily sex jen jednou, ale třikrát v desítce nejdůležitějších věcí, naznačuje, že je to oblast, která je po letech v manželství nejvíce opomíjena,“ komentoval závěry pro Daily Mail mluvčí seznamovací agentury, která výzkum provedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přežít vztah s hysterickým partnerem

Je jedno, zda žijete s hysterickým mužem či hysterickou ženou, tak jako tak před vámi smeknou všichni odborníci hned poté, co zjistí, že s člověkem s touto...

Polovina Italů a Italek v manželství podvádí

Představa Italů jako lidí podléhajících vášním zřejmě není neopodstatněná. Nový průzkum ukázal, že 55 procent mužů a 45 procent žen v této zemi je nevěrných.

Výběr článků

Načítám