Hlavní obsah

Nejhorší flirtovací taktiky, které příliš neoslní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Součástí seznamování je flirtování. Mnohé taktiky ve snaze zaujmout protějšek zabírají, jiné ovšem nikoli. Nedávný výzkum poodhalil, co raději ani nezkoušet.

Foto: Profimedia.cz

Flirtování je příjemnou součástí seznamování. Pokud to ovšem někdo nepřehání.

Článek

Flirtováním označujeme nezávaznou komunikaci s milostným či erotickým podtextem. Snaha je jasná, dát najevo protějšku náš zájem a pokud možno ho rovněž zaujmout. Jenže ne vždy to, co děláme a považujeme za sexy, přesně tak působí.

Výzkumníci z University of Nicosia na Kypru si vytyčili za cíl zjistit, jaké akce a styly chování na protějšek rozhodně nepůsobí dobře. A odhalili hned několik společných nežádoucích vlastností.

Mezi největší průšvihy při seznamování jednoznačně patří špatná hygiena, projevování zájmu o více lidí najednou a vulgární slovník, dokládá nejnovější studie. Co do počtu zúčastněných (946 dospělých) menší studie byla rozdělena na dvě části.

Co dělat, když cizí žena flirtuje s vaším partnerem

Vztahy a sex

První část dotázaných (212) byla požádána, aby si všichni představili scénář seznámení s partnerem a uvedli seznam chování a vlastností, které by v nich určitě zanechaly špatný dojem. Celkem bylo zaznamenáno 69 různých typů chování.

Dalších 734 lidí pak mělo hodnotit uvedené vlastnosti podle toho, jak moc nežádoucí kvůli nim člověk působí.

Konkurenční techniky flirtování aneb Když chcete porazit své sokyně

Vztahy a sex

Jako nejvíce odpuzující bylo označeno slizké až dotěrné chování, špatná hygiena a zájem o více osob najednou. Následoval hrubý slovník, znatelný nedostatek inteligence, narcismus, nevhodný smysl pro humor či nízké sebevědomí.

Mezi další nepříjemné styly patřilo narušování osobního prostoru, jako je nechtěná náklonnost nebo nevyžádané doteky. Ale také malá fyzická přitažlivost nebo lakomost, cituje z výsledků studie server Independent.

Výzkumníci rovněž zjistili, že muži jsou „méně náchylní“ k tomu nechat se odradit (s výjimkou fyzické atraktivity) než ženy. Podle jejich názoru ženy nesou větší rodičovskou zátěž, pokud jde o výchovu dětí, a proto „čelí vyššímu tlaku na výběr správného partnera“.

Sedm znamení, že se někomu líbíte

Vztahy a sex

Svou roli ovšem sehrává i věk, čím starší účastníci, tím více výhrad měli.

„Mladí často ve snaze získat více zkušeností snižují své standardy. Jak ale lidé stárnou, poznávají své potřeby a začínají se více zajímat o vážný vztah. Jsou tedy celkově citlivější na techniky flirtování a nevhodné či nepříjemné chování,“ dodávají odborníci k výsledkům studie.

Anketa

Setkali jste se někdy s naprosto nevhodným způsobem flirtování?
Ano, často
48,3 %
Jednou či dvakrát
13,8 %
Naštěstí ne
9,2 %
S flirtováním nemám příliš zkušeností
28,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9227 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám