Hlavní obsah

Nejčastější výmluvy, které muži používají při rozchodu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se chce člověk z něčeho vykroutit, výmluvu si vždy najde. To by se dalo směle přirovnat i k chování některých mužů, kteří se chtějí vymanit ze stávajícího vztahu. O co více se ale snaží, aby jejich výmluva zněla ospravedlnitelně, o to víc bývá hloupější.

Foto: Profimedia.cz

Řeknete partnerovi či partnerce na rovinu, že chcete vztah ukončit, nebo se budete vymlouvat?

Článek

Ne každý člověk má nervy nebo srdce na to, říci partnerovi či partnerce natvrdo a bez vytáček, že s jejich vztahem končí. A je jedno, jaký k tomu má důvod.

Vymlouvají se muži i ženy, tentokrát se ale zaměříme výhradně na muže. Pánové jsou přece jenom ve svých vytáčkách a výmluvách o něco obratnější než mnohé dámy.

Server Women´s Health magazine přinesl přehled některých nejčastějších, a většinou také nejhloupějších, výmluv.

Není to tebou, ale mnou

Jednoduchá, často slýchaná a dost ohraná výmluva, jak se vykroutit ze vztahu, aniž by musel muž vysvětlovat jakýkoli specifický důvod. Skutečný význam je ale podle některých odborníků trochu jinde. Touto nic neříkající větou chce muž dostat ženu do situace, aby byla nucena reagovat. A nejedna nejspíš reagovat bude – pláčem, přemlouváním nebo odchodem a okamžitým ukončením vztahu. A to je možná právě to, co muži chtějí. Aby za ně žena udělala onu skutečnou poslední tečku ve vztahu a oni nebyli ti zlí.

Nejsem připravený na dlouhodobý závazek 

Dokonalá výmluva, jak se vykroutit z něčeho, co muži začalo přerůstat přes hlavu. Na počátku šlo o svádění, přitažlivost a sex, jak se ale začne vztah měnit v něco vážnějšího, mnozí muži se zaleknou a nevědí, jak se s tím vypořádat. Pak přichází ideální chvíle na výmluvu, která jim má nejlépe zajistit opět bezproblémový život bez vážnějších závazků.

Všechno se v poslední době zbláznilo 

Vyjádřit to samé se dá mnoha jinými způsoby – je toho teď na mě moc, všechno se mi sype, nic mi nevychází atd.

Je možné, že muž opravdu řeší v daném období řadu různých problémů, ty ale nemusí být automaticky důvodem pro rozchod. Naopak – podpora od partnera mnohdy pomáhá věci řešit a uklidňovat. Pokud o takovou pomoc muž nestojí, zřejmě není zralý na vážnější vztah.

Potřebuji se soustředit na...

...školu, práci, projekt, dokončovat se dá dle libosti či fantazie. Je pravda, že zmíněné věci vyžadují větší časovou náročnost a pochopení ze strany partnerky, opět ale nejsou důvodem pro naprosté ukončení vztahu. Když je ve vztahu místo na kompromisy a pochopení, dá se společnými silami vyřešit všechno.

Reklama

Související témata:

Související články

Ponaučení plynoucí z bývalých vztahů

I nepříjemný rozchod může častokrát posloužit jako velmi dobrá a praktická životní lekce. Ačkoliv je to pro člověka v danou chvíli jen velmi chabou útěchou,...

Výběr článků

Načítám