Hlavní obsah

Nejčastější negativní sexuální fantazie mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantazie mužů a žen jsou velmi pestré, přičemž pánové mají v životě sexuálních fantazií víc. Španělští psychologové přitom zjistili, že mezi nejčastější negativní sexuální fantazie mužů patří intimní hrátky s mužem v jakékoli formě.

Foto: Profimedia.cz

Muži mají obecně více sexuálních fantazií – pozitivních i negativních.

Článek

Muži a ženy obecně nefantazírují se stejnou frekvencí. Ženy častěji než muži fantazírují o romantických sexuálních aktivitách, zatímco muži mnohem častěji mají výzkumné fantazie – sex ve skupině, promiskuita, nové sexuální praktiky a podobně.

„Muži mají ale obecně více sexuálních fantazií – těch pozitivních i negativních – a mají je častěji, což potvrzuje starou domněnku, že muži myslí na sex častěji než ženy,“ tvrdí autoři výzkumu Nieves Moyano Muñoz a Juan Carlos Sierra Freire z Univerzity v Granadě.

Zatímco mezi nejčastější negativní sexuální fantazie žen patří znásilnění a silná podřízenost partnerovi, muži ve Španělsku uváděli nejčastěji mezi negativními sexuálními fantaziemi sex s mužem v jakékoli formě. Někdo si představil jen líbání, jiný soulož, většina pouze orální sex.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex a láska mají v mozku různé adresy

Americký psycholog Jim Pfaus chtěl vědět, kde má v mozku svůj „domov“ sex a kde láska. Stručná odpověď podle něj zní: Jejich adresy jsou obvykle rozdílné.

Výběr článků

Načítám