Hlavní obsah

Mužská výška versus sexualita

Novinky, bok

Sex je součástí života každého člověka. Jsou s ním spojené potěšení i problémy, když nejde vše tak, jak bychom chtěli. Vedle opravdu vážných potíží, které řeší nejeden pár, ale existují i uvolněnější témata ohledně milování, kterými se různá média čas od času zabývají. Například jestli existuje nějaká souvislost mezi mužskou výškou a četností milování.

Foto: Profimedia.cz

Někteří muži mívají kvůli svému malému vzrůstu komplexy.

Článek

Říkávalo se, že muž by měl být vyšší než žena. I ženy toto nepsané pravidlo často ctily a některé tak stále činí. Většinou proto, že se vedle vyššího muže cítí chráněné a v bezpečí.

Stejně jako už ale v dnešní době nevadí, že spolu lidé žijí společně, aniž by se vzali, už se ani tolik neřeší, když si muž najde partnerku, která je vyšší než on. Bez ohledu na vzájemnou výšku jim to přeci může ve všech ohledech klapat na jedničku.

A to se právě snažili zkoumat autoři jedné z nedávných studií. Jak jsou na tom muži menšího vzrůstu se sexem, a provozují ho častěji než dlouháni?

Některé odpovědi přinesl server Women´s Health magazine.

Kdy mají muži nejvíce sexu 

V rámci studie její autoři z několika maďarských univerzit oslovili 531 mužů ve věku 20 - 54 let. Podmínkou bylo, aby vedli aktivní sexuální život se stálou partnerkou a neměli žádné větší sexuální a psychické potíže.

Všech účastníků se pak dotazovali na četnost sexuálních hrátek, zdraví a životní styl, ale také například na váhu, výšku nebo obvod pasu. Zjištěné údaje byly podle autorů poměrně předvídatelné - nejvíce sexu si užívali muži ve věkové hranici 25 - 29 let, vážící do 78 kilogramů, s průměrnou hodnotou BMI a průměrným obvodem pasu.

A co se týče mužské výšky, mnohem více sexu pak hlásili jedinci, kteří dorostli maximálně do cca 173 centimetrů. Jedinci příliš nevyčnívající z davu (výškově) tak prý mají mnohem bohatší sexuální život, uvedli autoři. Jedním dechem ale dodávají, že jejich zjištění, alespoň co se výšky mužů týče, by měla být brána s rezervou.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější mužská sexuální dysfunkce

Přestože si většina lidí myslí, že nejčastějším problémem mužů z pohledu sexuality je porucha erekce, statistiky ukazují zcela něco jiného. Muže mnohem častěji...

Ženy diskriminují muže kvůli výšce

Vyšší muži to mají u žen jednodušší. Vzbuzují v nich totiž iluze o mužnosti a opoře. Pro ženy je stále hezká představa schoulit se do ochranné náruče urostlému...

Kdy je lepší návštěvu u sexuologa neodkládat

Ojedinělé selhání při sexu se může stát každému a rozhodně to není důvod ke znepokojení. Pokud se ale situace opakuje častěji a nelepší se několik měsíců, je...

Výběr článků

Načítám