Hlavní obsah

Muži si při sexu cení blízkosti a intimity více než ženy

Blízkost a intimita jsou vlastnostmi dobře fungujícího vztahu. A jsou to také faktory, které muži nejvíce oceňují a očekávají při souloži s partnerkou. Cení si jich více než ženy při souloži s partnerem. Prokázal to výzkum opírající se o sexuální životy mužů a žen z USA, Španělska, Japonska, Německa a Brazílie. Pánové napříč planetou a národy se v tomto téměř neliší.

Foto: Profimedia.cz

Intimita při sexu je důležitá pro muže i ženy. Muži na ni ale kladou mnohem větší důraz.

Článek

Autoři studie zpovídali tisícovku párů z těchto zemí a ptali se mužů i žen na význam jejich vztahu, sexuální chování a také to, jakou roli sex hraje v jejich životě bez ohledu na zdraví a životní uspokojení. Muži přitom odpovídali napříč celým světem značně stereotypně.

„Partnerský sex je velmi důležitý pro muže a ženy napříč všemi zeměmi. V rozporu s kulturními stereotypy, které byly ve všech zemích zjištěny, muži hodnotí jako nejdůležitější při sexu blízkost a intimitu s partnerkou. A to dokonce více než ženy,“ uvedli autoři studie, která byla prezentována na Kongresu evropských a mezinárodních sexuologických společností v Bruselu.

Proč muži ale kladou důraz na intimitu a blízkost při sexu více než ženy? Protože jim podle studie více než ženám záleží v partnerství právě na sexu. Ženy kladou na jiné aspekty vztahu větší důraz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám