Hlavní obsah

Muži postupně ztrácí zájem o sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Odborníci na vztahy tvrdí, že rostoucí počet mužů středního věku ztrácí zájem o sex. Během posledních deseti let vzrostl počet mužů, kteří o sex prostě nemají zájem, dokonce o celých čtyřicet procent.

Foto: Profimedia.cz

Nezájem o sexuální život u mužů se může začít projevovat už kolem třiceti let.

Článek

Jak uvádí organizace Relate, poskytující terapii a sexuální poradenství, ještě před deseti lety k nim nechodili takřka žádní muži, kteří by měli problém se ztrátou zájmu o sex. Většina mužů, kteří je teď s tímto problémem kontaktují, je ženatých a ve věku mezi třiceti a padesáti lety.

"Dříve k nám muži chodili kvůli problémům s impotencí, ale to teď vyřešila Viagra. S čím se setkáváme teď je velký počet mužů, kteří říkají, podobně jako ženy v padesátých letech, 'Můžu mít sex, jsem toho schopen, ale nechci. Nic mi to nepřináší.' A to je velmi závažné. Je to psychosexuální dysfunkce a nejen o psychický problém ve vztahu. Tito muži neztratili zájem jen o své partnerky, ale o sex vůbec," řekl manažer organizace Raleate Peter Bell.

Dodal, že k problému zřejmě přispívá i měnící se sexuální role mužů a žen a rostoucí výskyt deprese u mužů.

Profesor Michael King z University College Medical School v Londýně prováděl výzkum duševního zdraví v šesti zemích. Zjistil i to, že výskyt klinické deprese a panického syndromu je nejvyšší u mužů ve Velké Británii.

"U mužů se deprese nejčastěji projevuje ve věku mezi třiceti a padesáti. Jedno z možných vysvětlení je, že muži jsou méně než ženy schopni mluvit o svých problémech a vyjádřit své emoce," dodal King.

Reklama

Související články

Muži a ženy, kteří zbudou na ocet

Jeden můj známý, sociolog, měl svérázné vysvětlení pro to, co vede neochotné prodavačky, nepřátelské servírky a nenávistné úřednice k jejich chování. "To jsou...

Románek na pracovišti zvyšuje kvalitu práce

Kvalitu výkonu na pracovišti nezvýší ani zpětná pozitivní vazba či motivace tolik, jako to dokáže milostné chvění mezi kolegy. Podle nové italské studie mají...

Výběr článků

Načítám