Hlavní obsah

Milostný život bez orgasmu může být překvapivě uspokojivý

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orgasmus neboli vyvrcholení patří k intenzivním fyzickým projevům při milostném styku. Ne všichni ho pravidelně dosahují, a i když mnozí vědí, že není v milostném soužití tím nejdůležitějším, jeho absenci velmi těžce nesou. Přitom spokojený milostný život si lze užívat i bez orgasmu.

Foto: Profimedia.cz

Dosažení orgasmu není jediným znakem dokonalého sexu. Milostné spojení a sexuální život si lze užívat i bez něj.

Článek

Dosažení orgasmu u partnerky je pro mnohé muže cílem, který musí být dosažen stůj co stůj. Pokud se tak nestane, berou to jako vlastní selhání. V rámci dne orgasmu, který proběhl 31. července, se proto vztahová odbornice Petra Boyntonová rozhodla najít odpovědi na nejčastější otázky, které se orgasmu a jeho dosažení týkají. Její zjištění přinesl server Telegraph.

Uspokojení bez orgasmu? Ano, ano, ano 

Uspokojivý a naplňující sexuální život lze vést i bez orgasmu. A to především u lidí, kteří ho všeobecně dosahují hůře, případně s ním nemají žádnou zkušenost. Pokud je to samotné netrápí, a užívají si chvilky s partnerem i tak, nikdo jiný v okolí nepozná, že by měli tito lidé nějaký sexuální problém.

Bohužel mnozí v současné době vědomě očekávají, že jejich partner, respektive partnerka, dosáhne orgasmu. Protože její vyvrcholení je oním nepsaným důkazem, že byla uspokojena a že její partner odvedl svou práci dobře.

Bohužel ale právě takové myšlení je tím, co u mnohých popírá hlavní myšlenku milostného života, především být blízko svému partnerovi a užívat si společné chvíle - bez plnění nepsaných pravidel ideálního sexu.

Ignorujte tradiční názory

Různé méně fundované magazíny či internetové servery zabývající se sexem a jeho problémy, svorně tvrdí, že sex bez orgasmu nikdy zcela uspokojivý nebude.

„Pokud tomu sami uvěříte, nejspíš to tak opravdu bude,” souhlasí Boyntonová. Stejně tak, když se člověk nechá zviklat myšlenkami, že pokud partnerku neuspokojí, určitě ho dříve či později opustí kvůli jinému, který jí ono potěšení dokáže dopřát.

Podobných názorů je všude plno a jsou často tím, co lidi zbytečně deptá. A mnohdy i více vzdaluje od skutečného potěšení, které si mohou ve vztahu dopřát.

Jak dosáhnout uspokojení bez orgasmu 

Pro případ, že někdo potřebuje další ujištění, že sex si lze užívat i bez orgasmu, radí odbornice držet se následujících rad.

  • Neberte orgasmus jako něco, co je třeba za každou cenu splnit nebo dosáhnout.
  • Vnímejte sex jako potěšení a sám (sama) zkuste zjišťovat, co skutečné potěšení v intimním životě opravdu je.
  • Upřednostněte ve vztahu vzájemné spojení, blízkost a komunikaci před sexem.
  • Jste ve vztahu s někým, užívejte si už ten samotný fakt, že je onen člověk po vašem boku.
  • Máte sex, jaký chcete - podle toho, jak moc, nebo jak málo to chcete.
  • Neporovnávejte filmové orgasmy s těmi reálnými. Pokud zažijete s partnerem něco překrásného, i když to není burácející a hlasité jako ve filmech, užívejte si to plnými doušky.
  • Jen na vás záleží, zda se budete věnovat více tomu, jak dosáhnout uspokojujícího orgasmu, nebo budete spokojeni s tím, co máte.
  • Sami si řídíte své sexuální preference - zda budete více přemýšlet o tom, proč nedošlo k orgasmu, nebo se budete snažit užívat si ho.
  • Nepodléhejte tlaku okolí a nepsaným postupům typu touha, předehra, styk a orgasmus. Sami rozhodujte o tom, co a jak se stane, v jakém pořadí, zda si něco přidáte nebo uberete, a hlavně, co si sami užijete.
  • Probírejte své touhy a přání s partnerem, respektujte jeden druhého. Pokud nedojde k orgasmu a jednoho či oba to bude trápit, nebojte se vyhledat rady odborníka.
  • A hlavně - nepoměřujte se s ostatními. Nesoutěžte s někým jen proto, že chcete vypadat a působit lépe a zapadnout do davu. Užívejte si život takový, jaký je.

Reklama

Související témata:

Související články

Typické znaky podvádějících mužů

Nevěra je záležitostí mužů i žen. Obě pohlaví mají stejné šance a možnosti odolávat sexuálním svodům a pokušením, přesto muži podvádějí častěji. Ačkoliv se...

Žárlivost může vést až k alkoholismu

To, že si člověk může vytvořit závislost na jídle nebo drogách, je poměrně známý fakt. Spousta lidí se ale stává také závislá na svých partnerech. A to může...

I kondomy mohou být sexy

Milování s kondomem mnoho lidí vnímá pouze jako nutnost, která je ochrání před nechtěným těhotenstvím a pak také pohlavně přenosnými chorobami. Dost často si...

Výběr článků

Načítám