Hlavní obsah

Klinika léčí návyk na SMS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Priory Hospital v londýnském Roehamptonu se proslavila léčením drogových a alkoholických návyků celebrit. Nyní přidala na seznam léčených poruch také chorobný návyk na posílání textových zpráv SMS.

Foto: Josef Zajíc

Stav přístupové cesty 15. ledna 2012

Článek

Podle některých odborníků se někteří lidé stávají závislými na "esemeskách" ve snaze vyhnout se problémům ve vztazích s jinými lidmi.

Vedoucí příslušného oddělení v Priory Hospital doktor Mark Collins tvrdí, že nové poruchy ukazují, jak se mění typické návykové jednání. V daleko větší míře podle něj trpí nyní lidé návyky na komunikační techniku. Někteří jeho pacienti tráví nad "esemeskami" prý až sedm hodin denně. "Hlavní problém je, že se vyhýbají realitě a žijí ve virtuálním světě," řekl: "Máme tu problém s lidmi, kteří pohrdají alkoholiky a narkomany, a pak jdou na pět hodin na internetový 'chat'. Internet a mobil náš život neuvěřitelně zrychlil. Přibylo tak i stresů," vysvětluje Collins.

Klinika doufá, že i na tomto poli bude úspěšná. Záznamy o pacientech sice tají, ale návyku na alkoholu a drogách se tu prý zbavila nejedna britská hvězda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám