Hlavní obsah

Když muž randí s výrazně mladší partnerkou

Novinky, bok

Během posledních několika desítek let padla v oblasti sexu a vztahů mnohá tabu. I díky tomu už si někteří lidé nemusejí dělat takové starosti, s kým budou chodit a jak to bude vypadat. I tak ale mají někteří stále pocit, že musí „nestandardní” situaci druhých komentovat - například vztah, kdy muž chodí s výrazně mladší partnerkou.

Foto: Profimedia.cz

Někteří lidé nemůžou ustát fakt, že někdo má ve vztahu výrazně mladšího (staršího) partnera. Ilustrační foto

Článek

Někdy hodnotí či kritizují stávající vztah rodiče, to by se dalo ještě v určitém ohledu snést, chtějí přeci většinou to nejlepší pro své děti. Když ale začne vztah hodnotit někdo úplně cizí, a ještě s tím, že ví všechno nejlépe, může to být dost otravné.

Něco podobného zažívá i Robbie Dillon, který píše pro server Askmen a má výrazně mladší přítelkyni. Během svého vztahu s ní se už nesčetněkrát setkal se situací, kdy se zcela cizí lidé na něj dívají pohrdavým pohledem, pokud se někde se svou mladou slečnou objeví. Ještě horší je pak prý fakt, když mají lidé potřebu se k jejich partnerství vyjadřovat, případně ho hodnotit.

O nejčastější názory, které o jejich vztahu „kolují”, se na askmen.com podělil i s ostatními.

Je se mnou kvůli penězům

Lidé spolu mohou chodit z různých důvodů, i pro peníze. Je ale dost nespravedlivé a také povrchní, pokud peníze berou někteří jako ten jediný důvod, proč by se mnou mohla být, rozčiluje se Robbie. Navíc, je tak jednoznačné, že jen mladé dívky jdou po penězích?

Naštěstí v tomto bodě je moje přítelkyně skvělá. Svým typickým smyslem pro humor mi říká: „Kdybych chtěla někoho jen kvůli penězům, najdu si rozhodně bohatšího a taky hezčího.”

Mám ji jen na sex 

„Je zajímavé zjistit, kolik lidí přesně ví, proč jsem s ní – tedy jen kvůli sexu samozřejmě. Jakožto starší ročník přece nemám jiné zájmy,” komentuje Robbie. To přeci dvacetiletí mladíci mnohdy až do rána hledají partnerku na vážný vztah po nočních klubech a diskotékách, dodává s ironií.

Dlouho to nevydrží

„Je až překvapivé, kolik lidí také ví, že nám to dlouho nevydrží,” vysvětluje. „Statistikám, že páry s větším věkovým rozdílem patří k těm stabilnějším, by asi mnozí z nich nevěřili.”

Nemáme společné zájmy 

„Nejeden člověk se mě jednou opravdu zeptal, proč jsme spolu. A jestli vzhledem k našemu věkovému rozdílu můžeme mít vůbec něco společného,” vypráví Robbie. „Ano, v některých věcech se opravdu důrazně neshodneme, například v hudbě, kultuře či politice, ale to tak bývá i u jiných párů. I když se ale neshodneme, i tak se snažíme alespoň najít nějaký rozumný kompromis.”

Je to odporné

„Někteří lidé si prostě neberou servítky a na rovinu nám tvrdí, že to, co děláme, je nechutné, nepřirozené atd. Že bych mohl být klidně její otec. S úsměvem je přehlížím, případně si myslím svoje. Nikde není psáno, že jen kvůli stejnému stáří lidem vztah vydrží. Může vydržet komukoli, pokud se ti dva opravdu milují. A co si myslí okolí, na to se nemůže dát. Možná kdyby se lidé víc starali sami o sebe a méně kritizovali ostatní, byl by život pro řadu z nich výrazně jednodušší a také šťastnější,” uzavírá Robbie.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vyrovnat s nevěrou

Čím dál větší počet párů se potýká s nevěrou. Konfrontaci s tímto nepříjemným faktem se dokonce nevyhne téměř polovina z nás. Šok, kterým si každý projde...

Výběr článků

Načítám