Hlavní obsah

Když mají úspěšné ženy problém nalézt lásku

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své profesi dosáhly maxima. Jsou úspěšné, krásné. Mají věci, o kterých vždy snily, kolem sebe spoustu skvělých přátel a dá se říci, že žijí báječný život. Přesto jim něco chybí - láska. Málokoho by napadlo, že právě úspěšné ženy mohou mít problém nalézt partnera, ale je tomu tak.

Foto: Profimedia.cz

Najít partnera, který by splňoval všechny požadavky, není jednoduché.

Článek

Najít partnera, který by splňoval všechny požadavky, není pro tyto mladé ženy vůbec jednoduché. Jejich nároky totiž nejsou vůbec skromné. Těžko se spokojí s mužem na počátku pracovní kariéry či s mužem bez ambic, který je sice příjemný společník, ale bydlí v podnájmu anebo v horším případě u maminky.

Úspěšné ženy touží po osobnosti s postavením, jež dokáže dobře zajistit nejen sebe, ale i je. Takového prince na bílém koni. V pohádce však nežijeme. A tyto ženy si neuvědomují, že čekáním na svého vysněného prince ztrácejí strašně moc času.

Najít relativně mladé a svobodné muže není lehké, a proto se docela často odehrává léty vyzkoušený a zajetý scénář. Mladá atraktivní žena má vztah většinou se starším zajištěným mužem. Třeba i nadřízeným v práci, ale to není podmínkou.

Vadou na kráse těchto mužů však mnohdy bývá manželka a děti. A tak svobodné ženy zastávají místo milenek. Čekajících milenek. Třeba se totiž jednou ten jejich milý rozhodne a hodí svou rodinu přes palubu. A pak si novou pořídí právě s nimi.

Ačkoli by se mohlo zdát, že tento scénář mnohým mladým slečnám vychází, není tomu tak. Spíše naopak. Jejich sen se jim hroutí jako domeček z karet a dost často končí v rukách odborníků.

Overchoice neboli přemíra voleb

Úspěšné ženy často považují za zdroj štěstí a spokojenosti momenty úspěchu posunující život kupředu – do jiné etapy, vyššího stadia, k osamostatnění, dále pak stavy zamilovanosti a chvíle relaxace. Čelí však jevu zvanému overchoice (přemíra voleb).

V důsledku růstu alternativních voleb je člověk ochromen ve schopnosti rozhodovat se, a to ve všech oblastech života (spotřeba, produkce, vzdělání, umění, kultura). Přičemž právě neustálá potřeba vybírat a o něčem rozhodovat vede k přílišnému zapojování rozumu, city a pocity pak jdou bohužel stranou.

Pokud ale podle odborníků nebudeme naslouchat svým pocitům, pak se snadno dostaneme do zajetí zvažování stále dalších a dalších možností, které nás následně mohou velmi snadno zcela zahltit.

Jak se vymanit a najít skutečnou lásku

Paradoxně i tyto ženy potřebují zapracovat na svém vlastním sebevědomí. Ačkoli první pohled napovídá, že to je právě to, co jim rozhodně nechybí, v oblasti sociální sebevědomí skutečně postrádají.

Vztahová koučka Radid Yosefová sestavila několik bodů, na kterých tyto ženy musí zapracovat:
Znát svou hodnotu a uvědomit si, že naprosto každý je hoden lásky.
Pochopit, že i dokonalý muž hodící se k ní může mít chyby a nedokonalosti.
Naučit se naslouchat své intuici a reakcím těla.
Přestat se brát příliš vážně.
Přestat hodnotit druhé podle vzdělání a profesních úspěchů.
Nebát se ukázat svou zranitelnost.
Pochopit sílu ženskosti.
Začít se víc bavit a radovat se z drobností.
Zapomenout na minulost a nebát se jít opět do rizika.
Nebát se říkat nahlas své potřeby.
Naučit se odpouštět.
Naučit se, že je naprosto v pořádku mít v sobě samé občas totální zmatek.
Být soucitná k ostatním, ale i k sobě samé.

Mít s kým sdílet své úspěchy může být velmi naplňující, stejně jako budovat s někým společný život. Každý má v podstatě na výběr a je na každé ženě, zda se dokáže či nedokáže ve svém životě spokojit s něčím menším, než si vysnila.

Ve skutečnosti i malý ústupek může učinit z života něco naprosto velkolepého a naplňujícího.

Reklama

Výběr článků

Načítám