Hlavní obsah

Kdy ze vztahu mizí esprit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý vztah prochází proměnami. Odborníci provádějí výzkumy, ve kterých se snaží určit, kdy přesně ze vztahu mizí prvopočáteční zamilovanost, a období, kdy nejpravděpodobněji přechází v lásku. Nejnovější studie ukázala, že o to nejpodstatnější přichází téměř pětina párů už po roce.

Foto: Profimedia.cz

U většiny párů to prý přestane vášnivě vřít do tří a půl roku. Ilustrační foto

Článek

Výsledky britského průzkumu potvrzují, že vztahy nemají příliš blahodárný vliv na životní jiskru a esprit člověka. Podle studie přijdou o osobité vyzařování emocí tři čtvrtiny osob žijících v trvalém vztahu. A každý desátý přestane jiskřit už rok poté, co si začne s novým protějškem. Lidé totiž neumějí o jiskrnost vztahu pečovat a většinou se spoléhají na to nejhorší – že to bude vibrovat samo.

„Šestnáct procent párů tvrdí, že jim jiskra ze vztahu vyprchala už do roka,“ cituje výsledky studie britský list Daily Express.

U většiny párů to přestane vášnivě vřít do tří a půl roku. Přitom však většina dvojic nečeká žádná velká gesta, stačí malá překvapení jako romantické víkendy ve dvou či nečekaná večeře a romantická procházka městem.

Jiskru je potřeba „nastartovat”

„Více než polovina párů přiznává, že by byla ve vztahu šťastnější, kdyby se jeden z partnerů či oba dva více snažili, třetina považuje dovolenou za skvělý způsob, jak učinit vztah opět šťavnatým, a čtvrtině stačí dokonce peprné a milostné smsky,“ píše Daily Express.

Ze studie, kterou si nechala vypracovat v rámci propagace svých výrobků společnost SodaStream UK, také vyplývá, že sedmapadesát procent osob bere svůj protějšek jako jistotu a čtyřiašedesát procent má problémy udržet ve vztahu svěžest na pozadí každodenních starostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám