Hlavní obsah

Kamerunské ženy jsou po dvou měsících opět povolné k sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAMERUN

Mužská část kamerunského obyvatelstva na severozápadě země si může oddechnout. Příslušnice slabšího pohlaví se totiž ve čtvrtek rozhodly konečně ukončit stávku, během níž odmítaly svým partnerům pohlavní styk.

Foto: Zdeněk Němec

Divadelní salon Splašené nůžky Gustava Řezníčka

Článek

Stávka trvala dva měsíce a zúčastnilo se jí celkem šest tisíc žen, které tak protestovaly proti hrozícímu propuštění stovky z nich. Místní orgány totiž chtěly vydat nařízení, podle něhož měly pracovnice opustit půdu, kterou obdělávaly a na kterou si činil nároky majitel dobytka.

Následuje očištění

Podle agentury BBC se ve vesničce Aghem vrátil život do běžných kolejí a všechny nyní musí projít tradičním očištěním. Odpor proti úřadům je totiž v zemi považován za prohřešek, kterým by si ženy mohly rozhněvat božstvo.

Vydrželi, protože se báli HIV

Dvouměsíčního odmítání sexuálních hrátek však manželé nezneužili a nešli se ukájet k jiným dívkám a ženám. Prý se drželi zkrátka a pokorně vyčkávali, až se dámy umoudří. Skutečným důvodem jejich trpělivosti byl prý strach z nákazy HIV.

Reklama

Výběr článků

Načítám