Hlavní obsah

Jaké ženské rysy muže nejvíc svádějí k nevěře

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důvodů k nevěře ze strany muže se dá najít mnoho. Od neschopnosti vydržet s jednou partnerkou delší čas až třeba po nudu či ochablost ve vztahu. Některé z nich ale nemusejí být až natolik závažné, a přesto lákají i spokojené muže minimálně k flirtu, často i sexu s jinou ženou.

Foto: Profimedia.cz

Někdy k nevěře stačí i málo.

Článek

Muži a věrnost – téma, které se bude rozebírat stále. Co ho přiměje k nevěře, jak nešťastný musí ve vztahu být, aby byl nevěrný? A je často nevěrný i ten, který je jinak ve stávajícím svazku šťastný? To jsou jen některé z otázek, které se řešily a řešit ještě nějakou dobu nejspíš budou.

Důvody k samotné nevěře přitom nemusejí někdy vycházet přímo z problémů ve vztahu stávajícím. Někdy totiž podle odborníků stačí, když muž potká ženu s těmi správnými rysy, a je zaděláno na problém.

Mezi ty nejsvůdnější znaky patří menší čelist a plnější tváře, které jsou úzce spojeny s vnímáním jemné dívčí atraktivity a jsou zároveň brány jako ukazatel zdraví, mládí a věrnosti, uvedli vědci z University of Stirling pro Daily Mail.

Jemnější, někdy až dětský vzhled, je také spojován s vyšší hladinou hormonu estrogenu, který naznačuje úspěch při reprodukci.

Na flirt jemnou krasavici 

Při on-line průzkumu na téma mužské nevěry bylo „testováno” celkem 393 mužů (z toho 207 mělo aktuálně partnerku). Všem byly při zjišťování preferencí předloženy dvě verze fotografií žen – Evropanek a Japonek. Jedna verze fotografie byla upravena, aby působila typicky žensky, druhá varianta té samé fotografie působila více maskulinně.

Z výsledků jasně vyplynulo, že většina mužů by si pro flirt vybrala ženu s jemnějšími rysy typickými pro její pohlaví. Převážná většina mužů, která tak volila, byla přitom ze skupiny pánů, kteří aktuálně měli partnerku.

„Je to vcelku jednoznačné. (Nejen) Muž, který má aktuálně nějaký vztah, by si pro krátký flirt vybral krasavici s jemnými typickými rysy,” zhodnotil výsledky psycholog Dr. Anthony z University of Stirling.

I ženy jsou na tom ale dost podobně. Pro krátkodobý románek ve valné většině volí „pořádného” chlapa, kdežto pro život a založení rodiny se poohlížejí spíše po spolehlivosti a na vzhledu až tak nelpí.

Reklama

Související články

Jak nevěra rodičů ovlivňuje vývoj dětí

Nikdy v minulosti rodiče tolik nehleděli na potřeby svých dětí jako v současnosti. Záleží jim na složení dětské stravy, kvalitě hraček, dbají na mimoškolní...

Jak zachránit vztah po provalené nevěře

Každý touží po pohádkově krásném vztahu až do smrti. Ale realita bývá jiná. Každodenní strasti obvykle jednou za čas do vztahu zavanou nějaké drobné neshody...

Výběr článků

Načítám