Hlavní obsah

Jak se uvolnit během orálního milování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednu stranu víte, že orální sex může přinést vlnu rozkoše, na stranu druhou jste ale sevřená a nedokážete se dostatečně uvolnit? Pokud orální sex připomíná spíše křeč, neměla byste v nepříjemném zážitku setrvávat. Případně odborníci přinášejí pět tipů, díky kterým se orální sex může proměnit ve slastný okamžik.

Foto: Profimedia.cz

Orální sex

Článek

Představa orálního sexu se povětšinou od reality zásadně liší. I když by se mohlo zdát, že v přítomnosti milovaného partnera se žena dokáže plně uvolnit, opak je pravdou. A tak mnoho žen během orálního sexu trpí a v duchu věří, že nepříjemná chvíle už brzy skončí.

Pokud je vám tento scénář povědomý, máte dvě možnosti. Buď partnera požádáte, aby orální sex vyškrtl ze svého repertoáru, nebo se budete inspirovat pěti tipy od sexuálních terapeutek.

1. Zvažte, proč se cítíte nepříjemně

Prvním krokem je, abyste zjistila, proč se během orálního sexu cítíte nekomfortně. Jakmile totiž zjistíte příčinu problému, můžete najít jeho řešení.

„Mnoho žen má pocit, že orální sex je intimnější než pohlavní styk. Vše je dáno tím, že partner je blízko jejich vulvy, cítí její vůni i chuť,“ říká sexuální terapeutka Rachel Hoffmanová a dodává, že jakmile si žena uvědomí tyto skutečnosti, může se začít orálnímu sexu bránit.

Není to jen o technice! Odbornice radí, jak muži dopřát slastné orální milování

Vztahy a sex

Dalším možným důvodem je, že vám orální sex nepřináší příjemné emoce. Je možné, že partnerova technika je příliš vehementní nebo jednoduše necílí na správné místo.

„Některé ženy nedokážou svému partnerovi sdělit, co považují za příjemné. Následně pociťují úzkost z toho, co dalšího je během orálního sexu čeká,“ míní Hoffmanová.

2. Věřte svému partnerovi

„Existují ženy, které se obávají toho, že svému partnerovi nevoní nebo nechutnají,“ říká sexuální terapeutka Kristin Marie Bennionová a dodává, že jde o jeden z nejčastějších důvodů, proč si ženy neužívají orální sex.

Podle jejího názoru můžete tomuto problému předejít tím, že orální sex proběhne těsně po sprše. Stejně tak není nic špatného na tom, když se před orálním sexem omluvíte a odskočíte si do koupelny.

„Vyhněte se použití mýdla, které by intimní oblast mohlo podráždit. Raději se umyjte čistou vodou,“ dodává Hoffmanová.

Zároveň není na škodu, když budete svému partnerovi věřit a přistoupíte na myšlenku, že by nedělal něco, co sám neshledává příjemným.

3. Milujte své tělo

O sebelásce bylo v posledních letech napsáno mnoho. Přesto není od věci si připomenout, že je opravdu důležité, abychom my ženy měly své tělo rády a přijaly všechny jeho části.

„Mezi ženami panuje mylná představa toho, že existuje pouze jedna, ‚ideální‘ podoba vulvy. To ale není pravda. Každá vulva má svůj specifický tvar i odstín, a tak je důležité, aby tento fakt přijala každá žena,“ apeluje Kristin Marie Bennionová pro Elite Daily.

Pokud dokážete přijmout podobu své vulvy, pak je pravděpodobné, že i váš prožitek z orálního sexu bude mnohem intenzivnější.

Jak zintenzivnit prožitky z orálního milování

Vztahy a sex

4. Komunikujte s partnerem

Jak už bylo zmíněno v úvodu. Občas je problém „pouze“ v tom, že partner nevidí do vaší hlavy a netuší, co se vám líbí. A tak nezbývá nic jiného než se osmělit a s pomocí laskavých slov svého partnera navádět.

Pokud vás partner miluje a chce, abyste se cítila co nejlépe, pak vaše slova bude následovat. Posléze sama zjistíte, že se při orálním sexu cítíte mnohem pohodlněji i sebevědoměji než v době, kdy jste o svých tužbách zarytě mlčela.

5. Pomůže sexuální terapeut

Pokud vaše problémy s orálním sexem přetrvávají, měla byste si o nich otevřeně pohovořit s partnerem, a zároveň zvážit návštěvu sexuálního terapeuta. „Nikdy není pozdě na to, abyste vyhledala pomoc sexuálního terapeuta,“ tvrdí Bennionová.

Občas není od věci zjistit názor třetí strany a nahlédnout na orální sex optikou odborníka.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Sexuologické ordinace, Psychologické poradny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám