Hlavní obsah

Jak podle řeči těla poznat blížící se rozchod

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv neustálé dotyky nejsou zdaleka zárukou šťastného vztahu, odborníci na řeč těla upozorňují, že lze podle určitých gest či pohledů vypozorovat, jestli láska prochází krachem, nebo ne. Otestujte váš vztah pomocí následujících čtyř neverbálních znaků a zakročte dřív, než bude pozdě.

Foto: Profimedia.cz

Neverbální řeč o nás umí prozradit mnohé.

Článek

Protikladné pohyby

Páry, které jsou citově propojené, mají ve většině případů i synchronizovaný jazyk těla, aniž by o tom věděly. Při rozhovoru k sobě jedinci naklánějí hlavu, drží se za ruce, sedí blízko sebe a celkově působí harmonickým dojmem.

Oproti tomu páry, které k sobě tak blízko nemají, to mají zcela naopak. „Když se necítíme citově napojeni, máme tendence mezi sebou vytvářet prostor a například si sedat naproti partnerovi místo vedle něj a tak podobně,“ říká expertka na řeč těla Lisa Mitchellová pro Huffington Post.

Nedostatek očního kontaktu

Nikdy nepodceňujte sílu očního kontaktu. Často zmiňovaná studie z roku 1970 totiž jasně ukázala, že intenzita a délka očního kontaktu je i jakýmsi metrem lásky, a ti, kteří se na sebe příliš nedívají, často nebývají ani zamilovaní.

„Oční kontakt v sobě skrývá jakýsi pocit důvěry. Lidé mají navíc tendenci se dívat na to, co se jim líbí a co mají rádi. To znamená, že pokles očního kontaktu může značit potíže,“ souhlasí odbornice na řeč těla Traci Brownová.

Neupřímný úsměv a grimasy

„Neupřímný úsměv, žádný úsměv nebo posměšné grimasy většinou signalizují problémy,“ říká analytička v oblasti chování Lillian Glassová a dodává, že neupřímný úsměv poznáte podle toho, že se pleť nezvrásní, pusa se neotevře a oči zůstanou zcela bez emocí.

Postavení chodidel

Pravdou je, že postoj ve stylu nohy do X není příliš atraktivní, ale přesto člověk, který tak stojí, vyznačuje, že se mu dotyčný líbí. Tím, že se snažíme prsty nohou obrátit k sobě, se totiž snažíme opticky zmenšit svou postavu, vypadat lépe a neškodně.

„Naopak když chodidla odvrátíme od sebe, je to znamení emocionálního nesouladu,“ tvrdí Glassová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám