Hlavní obsah

Jak podle odborníků dosáhnout několikanásobného orgasmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho lidí považuje orgasmus za pomyslný vrchol sexuálního aktu. Co kdybychom vám ale řekli, že vaše milování nemusí skončit pouze jedním orgasmem? Lékařka Jennifer Litnerová přináší „návod“, díky kterému můžete svůj sexuální život okořenit tzv. několikanásobným orgasmem.

Foto: Profimedia.cz

Několikanásobného orgasmu může dosáhnout většina žen.

Článek

Několikanásobný orgasmus není žádnou velkou neznámou. Pod drobnohledem ho mají také vědci, podle kterých může několikanásobného orgasmu dosáhnout většina žen. Teorie se ale od reality liší, a tak podle studie provedené International Society for Sexual Medicine je pouze pro osm procent žen snadné dosáhnout tohoto typu orgasmu .

Vědci se také shodují, že pro několikanásobný orgasmus neexistuje jednotná definice. Zatímco některé ženy zažívají orgasmy v rozmezí několika sekund po sobě, jiné po prvním pociťují pokles vzrušení, a teprve po několika minutách jsou opět vzrušené a dosahují dalšího vyvrcholení.

Na několikanásobný orgasmus se zaměřil také průzkum ve Finsku, který odhalil, že 12 procent Finek zažilo při posledním sexuálním styku několikanásobný orgasmus. Zajímavé jsou také statistiky, které vyplynuly z online průzkumu provedeného v roce 2017 ve Velké Británii. Neuvěřitelných 70 procent dotázaných žen totiž uvedlo, že alespoň jednou zažily několikanásobný orgasmus.

Jak několikanásobného orgasmu dosáhnout?

Bohužel v případě několikanásobného orgasmu neexistuje jeden zaručený návod, díky kterému ho dosáhnete.

„Nejdůležitější technikou je komunikace. Mluvit s partnerem o tom, co se vám líbí a co na vaše tělo funguje, je nejlepší strategie, kterou můžete zvolit,“ říká lékařka Jennifer Litnerová pro Medical News Today.

Ideální sex obsahuje čtyři důležité fáze

Vztahy a sex

Na druhou stranu ale existuje několik způsobů, díky kterým se k vícenásobnému orgasmu můžete co nejvíc přiblížit. V první řadě vezměte v potaz skutečnost, že většina žen potřebuje k dosažení orgasmu stimulaci klitorisu. Stejně tak se vyplácí, když během sexu zpomalíte a budete si sexuální zážitek náležitě užívat. Studie z roku 2016 naznačuje, že sex trvající déle než 15 minut šanci na několikanásobný orgasmus zvyšuje.

Cesta k několikanásobnému orgasmu vede také přes pravidelnou masturbaci. Podle Medical News Today si díky ní ženy uvědomí, co je vzrušuje, a tudíž snadněji dosáhnou vyvrcholení.

„Pokud už orgasmu dosáhnete, zpomalte nebo změňte způsob stimulace. To vám pomůže ho prodloužit a přispět k několikanásobnému orgasmu,“ radí Litnerová.

A v neposlední řadě je důležité zmínit také sexuální pomůcky. Studie zveřejněná v PubMed Central ukázala, že ženy, které do pohlavního styku přizvaly erotické hračky, zažívají více orgasmů.

Výhody několikanásobného orgasmu

A proč po několikanásobném orgasmu toužit? V první řadě především proto, že ruku v ruce s ním přicházejí také pozitivní emoce. Zároveň se sebou orgasmus, potažmo zdravý sexuální život, přináší mnoho zdravotních benefitů.

Lékařka Jennifer Litnerová například zmiňuje úlevu od stresu, nižší riziko kardiovaskulárních problémů, pevnější imunitní systém, lepší spánek nebo snížení rizika úzkosti a deprese.

Ať už jste několikanásobného orgasmu někdy dosáhla, nebo o něm zatím jenom sníte, nezapomeňte, že každá žena je jiná. Zatímco pro někoho může být vyvrcholení nedílnou součástí každého milování, pro jinou ženu jde o výjimečné okořenění, které zažije jenom několikrát do roka. Buďte tedy k sobě a svému tělu shovívavá a neporovnávejte se s ostatními ženami. Pouze se nebojte objevovat své sexuální touhy a komunikovat o sexu s partnerem. Uvidíte, že otevřená mysl a naprostá upřímnost dříve nebo později k orgasmu povedou.

Pět úžasných způsobů, jak stimulovat klitoris

Vztahy a sex

Orgasmická propast mezi partnery

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám