Hlavní obsah

Jak nalézt skutečnou lásku

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít lásku svého života nemusí být vůbec složité. Je ale zapotřebí nehledat odpovědi a chyby u druhých, ale u sebe samých. Vztahy totiž velmi významně ovlivňuje naše podvědomí, které vždy preferuje to, co jsme zažili v dětství. A pokud jsme v dětství nezažili takovou lásku, po které toužíme, pak je hledání mnohem složitější a seznamování musí probíhat naprosto vědomě, protože náhoda zde nefunguje.

Foto: Profimedia.cz

Láska a krásný vztah nejsou doménou jen několika málo šťastlivců.

Článek

Naše podvědomí nerozlišuje mezi tím, co je pro nás dobré, a co ne. Upřednostňuje jen to známé. Pokud tedy necháme seznamování na náhodě, pak je velká pravděpodobnost, že se dostaneme do začarovaného kruhu, kdy budeme neustále sázet na stejné typy protějšků, které pro nás ale ve skutečnosti nebudou vhodné.

„Proto pokud chcete zažít plnohodnotný vztah založený na vzájemné přitažlivosti a tolerantnosti, a ne ve vztahu jen přežívat, pak musíte rozbít své vzory v podvědomí a zbavit se všech přesvědčení, která vás omezují a řídí vaše chování,“ doporučují na svém blogu odborníci na vztahy Orna a Matthew Waltersovi.

Láska a krásný vztah nejsou doménou jen několika málo šťastlivců, takový vztah může mít naprosto každý, vždy jen záleží na uvědomění si vlastních vzorců a na snaze je změnit.

„Popřemýšlejte tedy o rozdílech v tom, jak chcete, abyste byli milováni, a co jste zažili v dětství, zároveň srovnejte všechny svoje předchozí vztahy se svými představami a zkuste si uvědomit všechny se opakující emocionální vzorce. Samozřejmě zprvu budete mít pocit, že každý vztah byl jedinečný a odlišný, ale vězte, že všechny vztahy mají společnou nit. Dokud ji neodhalíte, pak těžko ve svých vztazích něco změníte,“ radí odborníci.

Dějové linky z minulosti nezměníte, ale pokud budete chtít, můžete změnit jejich význam, a to právě tím, že k těmto událostem něco přidáte. Vaším cílem musí být přepsání příběhu lásky ve vaší podvědomé mysli.

„Jakmile bude vaše podvědomí v souladu s vaší touhou, pak obvykle pravou lásku najdete velmi rychle a bez většího úsilí,“ uzavírají odborníci téma.

Reklama

Související témata:

Související články

Léčivé účinky lásky

To, že láska pozitivně ovlivňuje naši psychiku, je nezpochybnitelná věc. Věděli jste ale také, že dokáže odstranit i nejrůznější zdravotní neduhy? Nejnovější...

Výběr článků

Načítám