Hlavní obsah

Jak muži zalichotit a polechtat jeho ego

Novinky, das

Všichni jsme rádi chváleni a oceňováni, bez ohledu na pohlaví. Komplimenty tak patří mezi nejzákladnější kameny všech vztahů. Zalichotit druhému ale nezvládá každý, zvláště po letech společného soužití. Skutečné komplimenty totiž nesmí být jen prázdná slova, ale způsob, jak dát druhému najevo své porozumění, podporu, povzbuzení a souznění. Tedy vše, co prohlubuje vaši vzájemnou intimitu a harmonii.

Foto: Profimedia.cz

Skutečné komplimenty nesmí být jen prázdná slova.

Článek

Odborník na vztahy Clayton Olson se na svém blogu zaměřil na 5 největších komplimentů, které mají rádi a dokážou ocenit všichni muži.

1. Mám ráda, jak nad věcmi přemýšlíš

Muži jsou mnohem víc přemýšliví, než si ženy myslí. Jsou navíc skutečně hrdí, pokud k nim žena vzhlíží nejen kvůli jejich fyzické schránce a intimním dovednostem, ale i proto, jací jsou, co mají v hlavě i na srdci. Nemusí být velcí rozumbradové, přesto je pro ně důležité, když je ženy nemají za hlupáky a dokážou ocenit jejich intelekt.

2. Mám ráda tvou rozhodnost

Oceněním jeho rozhodnosti dodáte svému muži na sebevědomí. Každý muž touží být pán jeskyně, který se nejen postará o svou smečku, ale také svou rozhodností zajistí její blahobyt.

Aby měl ale kompliment váhu, nesmí jít o žádnou falešnou chválu. Proto i ke komplimentům musí ženy přistupovat s rozmyslem, zvlášť jedná-li se o velmi citlivého muže, který příliš nepřekypuje sebevědomím.

Pokud tedy dáváte muži najevo, jak moc vám lichotí, s jakou rozhodností k věcem přistupuje, pak to nikdy nezlehčujte, jinak to vyzní přesně opačně.

3. Ráda se na tebe dívám

Jedná se o kompliment, který se hodí v situacích, když muž kouzlí v kuchyni, hrdě vede sekačku po trávníku, tvoří něco v dílně nebo boduje při nějakém sportu...

Tedy v okamžiku, kdy dělá cokoliv rád a dobře. Dáte mu tak najevo svůj obdiv, aniž by o to sám musel usilovat. Váš obdivný pohled týkající se jeho činů má jednoduše větší váhu, než když se bude týkat jeho mužného fyzična.

4. Cítím se s tebou v bezpečí

Být s druhým rád, cítit se v jeho přítomnosti dobře a v bezpečí je známkou té největší důvěry. Vyjadřujete tak muži svůj respekt vůči němu a také obdiv k jeho síle, moudrosti a smyslu pro zodpovědnost.

5. Jsi mi tou největší inspirací

Jednou z největších pochval, kterou můžete druhému dát, je přiznání, že je vám v něčem inspirací. Každý jedinec chce být hrdinou ve svém vlastním příběhu a pokud je někomu inspirací, ať už v práci či v soukromí, skrze své činy, schopnosti či ochotou vystupovat ze své komfortní zóny, je to pro něj to největší ocenění.

Pokud tedy váš partner učiní cokoliv inspirativního, dejte mu to najevo, řekněte mu, jak moc jste na něj hrdá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám