Hlavní obsah

Jak jsou na tom moderní muži s navazováním vztahů

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navazování nových vztahů dělá čas od času problémy každému, mužům i ženám. Najít toho pravého či pravou dá řádně zabrat. Často vše skončí už tím, že se někteří jedinci vůbec stydí navázat první osobní kontakt s objektem svého zájmu.

Foto: Profimedia.cz

Nejeden muž by rád oslovil neznámou ženu v restauraci či baru, kvůli strachu z odmítnutí to ale málokterý udělá.

Článek

V redakci australského časopisu Cleo se jen tak z legrace bavili o tom, kdy byl naposledy někdo z přítomných v baru či nějakém klubu „navazovat” nové známosti.

Zjistili, že jen málokdo se může pyšnit tím, že to bylo v rozmezí několika uplynulých dní. Když pátrali, proč tomu tak je, mnozí narazili na zásadní problém - že se vlastně stydí jít do společnosti s cílem hledat nové partnery.

V moderní době tak trochu zajímavé zjištění. Hlavně proto, že v převážné většině mají nadměrné obavy z osobního kontaktu s cizí osobou, respektive ženou, muži.

To potvrzuje i sexuoložka Nikki Goldsteinová. Má pro to i jednoduché vysvětlení, kterým je znatelná ztráta důvěry v sebe sama, často právě u mužů.

Ztráta sebevědomí

„Myslím, že nemalou vinu na tom nesou moderní technologie. Kvůli nim a jejich možnostem jsme všeobecně zlenivěli,” cituje Goldsteinovou server Cleo.

„Je za tím ale daleko víc. Moderní muži postupem času přišli o to staromódní umění či chcete-li dovednost svádět, a jsou z nich jedinci, kteří se stejně jako ženy obávají odmítnutí. A to přestože často nezadané ženy dávají mužům v okolí očním kontaktem najevo svůj zájem. Ani to ale často nestačí, aby se muž osmělil a šel ženu pozdravit,” vysvětluje své poznatky sexuoložka.

Snášet kritiku vlastní osoby či odmítnutí patří k situacím, které ne všichni zvládají s přehledem. Někdy je to pro muže o to těžší, že se některé ženy záměrně dělají nedobytné.

Nic si z toho ale pánové nedělejte, a hurá mezi lidi. Někde určitě čeká ta pravá, která vaši nesmělost ráda rozptýlí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vyrovnat s nevěrou

Čím dál větší počet párů se potýká s nevěrou. Konfrontaci s tímto nepříjemným faktem se dokonce nevyhne téměř polovina z nás. Šok, kterým si každý projde...

Vztahy, které fungují nejlépe

Ačkoliv jsme každý jiný, přece jen něco máme společného, a to vztahy. Podle sexuoložky Tracey Coxové existuje pouze šest typů vztahů, do kterých spadají...

Výběr článků

Načítám