Hlavní obsah

Italský princ bez koruny se žení

DPA, ČTK, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Emanuele Filiberto Savojský (31), vnuk posledního italského krále Umberta II., se ve čtvrtek bude ženit. Vyvolenou se stane jeho o tři roky starší francouzská přítelkyně a herečka Clotilde Courauová, která je již v šestém měsíci těhotenství.

Foto: Allianz

V Břeclavi cenu Jaroslavu Jankovičovi předali vedoucí územního odboru PČR František Klimus a regionální ředitel Allianz pojišťovny Martin Janík.

Článek

Sňatek se uskuteční v Římě, kam Emanuele Filiberto ještě donedávna nesměl vůbec vkročit. Tamní parlament teprve loni na podzim zrušil zákaz vstupu mužských potomků Savojských na území Italské republiky.

Toto opatření platilo od roku 1946 a bylo přijato jako sankce za spolupráci královské rodiny Savojských s fašistickým diktátorem Benitem Mussolinim.

Nevěsta vzdorovala

Emanuele Filiberto sám se narodil již ve švýcarském exilu. Za svědka mu půjde monacký princ Albert, zapřísáhlý starý mládenec, který Emanuela Filiberta s Clotildou seznámil před třemi lety na jednom dobročinném večírku. Italský princ se zamiloval na první pohled, Clotilde si však dala načas, než jeho city opětovala.

Měla totiž za sebou dva nevydařené vztahy, a to s herci Olivierem Martinezem, nynějším partnerem zpěvačky Kylie Minogue, a Guillaumem Depardieuem, bouřlivým synem slavného Gérarda. Emanuelu Filibertovi se však po několika měsících podařilo Clotilde přesvědčit, že vztah s ní myslí vážně. "Podařilo se zahnat obavy, které ji soužily, úplně se vedle něj uvolnila. Vzájemně si toho mnoho dávají," řekla jedna z jejích přítelkyň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám