Hlavní obsah

Italové vykázali ze školy sexy oblečení

ŘÍM

Školáci jednoho z největších italských gymnázií se napříště už nebudou moci oblékat podle vlastního přání. Vedení totiž zakázalo nošení moderních džínsů stejně tak jako dalších kusů oblečení, které vyzývavě odhalují tělo.

Foto: Host Brno
Článek

Angelo Bernardini, ředitel gymnázia Liceo Vitruvio Pollione, se domnívá, že současná móda mladých je příliš vulgární a nemravná. Pro Italy to může znamenat políček, neboť jsou mnohdy považováni za znalce stylu a šarmu.

Návštěva katedrály rozhodla

Bernardini, který vede školu se 1600 studenty, prohlásil, že jeho trpělivost přesáhla únosných mezí na školním výletě, kdy navštívili katedrálu. Žáci podle něj nepřizpůsobili své oblečení ani posvátnému místu, což ředitele pobouřilo.

Vedení školy proto zaujalo přísná opatření zejména proti nošení modelů, které odhalují bříško. Jde tedy především o krátká trika a svetříky a kalhoty padající k bokům. Takový způsob oblékání se podle vyjádření ředitele do školy nehodí, neboť mnohdy odhaluje kromě holého těla i spodní prádlo a při sezení také pozadí.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Mají mít studenti při výběru oblečení volnost?

Anketa

Mají mít studenti při výběru oblečení volnost?
Ano
70,9 %
Ne
29,1 %
Celkem hlasovalo 2350 čtenářů.

Reklama

Související články

Kolumbijské prostitutky musí změnit šatník

Úřady v kolumbijském městě Los Martires jsou přesvědčeny, že by se místní kněžky lásky měly oblékat vhodněji. Mají tím na mysli především delší sukně. Některé...

Výběr článků

Načítám