Hlavní obsah

Humanitární náramky slouží Britům k flirtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Mladí Britové nosí umělohmotné barevné náramky se jmény nevládních organizací a dalších humanitárních iniciativ především za účelem svádění možných sexuálních partnerů. Používají přitom jasné kódy, ukázal tamní průzkum.

Článek

Jen čtvrtina mladých ve věku od 15 do 25 let uvedla, že tyto náramky nosí ze solidarity vůči trpícím lidem. Většina je naopak používá k tomu, aby dala najevo své sexuální preference a citovou situaci, tedy zda je či není volný.

Náramky se levně prodávají v rámci sbírek například na boj proti rakovině, rasismu a AIDS. Autoři průzkumu si vysvětlují jejich jiné módní použití tím, že Britové se po zasílání textových zpráv nadchli pro zasílání kódovaných vzkazů prostřednictvím barevných náramků.

Orientace dle barev

Mít na ruce růžový náramek u dívky a světle modrý u chlapce znamená: "Jsme heterosexuální". Fialové a tmavomodré zase sdělují, že se jedná o lesbičku či homosexuála. Náramky lze i všemožně kombinovat a naznačit tak například svou bisexualitu.

Červený náramek zase hlásá, že je člověk volný a přístupný. Naopak bílý varuje: "Ruce pryč, jsem zadaný/á." Osoba s černým náramkem se podle průzkumu společnosti Thelab tiše svěřuje okolí, že ji nedávno potkal rozchod a že truchlí.

Reklama

Související články

Barevné náramky nesou sexuální kód

Po francouzských zákazech muslimských šátků a dalších náboženských symbolech ve školách přichází na řadu norská škola s novým rozporuplným nařízením, které...

Výběr článků

Načítám