Hlavní obsah

Důležitý aspekt pro pevný a spokojený vztah

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete mít skutečně láskyplný vztah s mužem, musíte nejprve vytvořit dostatečný intimní prostor a místo pro důvěru. Jak ale zajistit, aby váš vysněný partner stále více propadával hlubokým citům, a obstarat si tak jeho bezmeznou lásku?

Foto: Profimedia.cz

Ve vztahu je důležitá intimita. A to nejen fyzická, ale i emoční.

Článek

Pokud chcete spokojeně žít ve vztahu, jaký jste si vždycky přála, musíte být schopna vytvořit skutečnou intimitu s partnerem. Tím ale není myšlena intimita fyzická, ale psychická.

To je stav, kdy se dva lidé cítí dostatečně v bezpečí, aby odhalili své emoční nitro před tím druhým, což mezi nimi vytvoří silné pouto, píše odbornice přes vztahy Rori Rayeová na yourtango.com.

Emocionální intimita

Co přinutí muže, aby odešel za jinou ženou? Většinou to jsou případy, kdy se s „tou druhou“ cítí být sám sebou, respektovaný a uznávaný. Pokud s mužem nenavážete vztah plný porozumění a prostoru pro seberealizaci, nikdy nemůžete sdílet emocionální intimitu, která je pro dlouhodobý vztah velice důležitá, píše Rayeová.

Účinným způsobem, jak toho dosáhnout, je zdržovat se zbytečných osočení a soudů a naopak ocenit jeho snahu a různé úkony. Pokud jej nebudete soudit a kritizovat, bude se cítit ve vašich očích důležitý a ceněný. Ve vaší společnosti se tak lépe uvolní a zrelaxuje. Partner bude v pohodě a bude s vámi chtít trávit stále více a více času.

Dělejte věci společně, choďte ven, na koncerty, do divadla, kina. Nebavte se o obsahu věcí, ale o tom, jak je vám společnost příjemná, chvalte. Když bude partner cítit, že jej oceňujete a přijímáte jeho plány a návrhy, bude se cítit dobře. Čím více budete dávat najevo, že přijímáte jeho společnost a je vám více než příjemná, tím více intimity si s daným člověkem vytvoříte.

Buďte otevřenější a zranitelnější

Další možností, jak si muže k sobě ještě více připoutat, je ukázat mu, že žádná žena není nezranitelná, a že takzvaná „super woman“ prostě neexistuje. Nechte ho, ať je vaší oporou, strážcem, nechte ho nahlédnout do nitra svých skutečných citů, píše odbornice.

Pokud jdete na první rande, nebojte se říci, že jste nervózní. Nepřirozeně naopak budete působit, pokud se nervozitu budete snažit zamaskovat úsměvem a různými gesty.

Nenechávejte si své pocity pro sebe, stejně je postupem času neschováte. Muži to ocení, možná dokonce budou přiznání považovat za roztomilé. Také si tím připravíte půdu pro to, aby i on cítil, že se vám může se svými pocity svěřit.

Reálná a opravdová intimita se ovšem nedá naplánovat, nebo vynutit. Většinou se vybuduje z toho, o co se dva partneři snaží. Spíše než systematicky by měla přijít přirozeně. Proto buďte v jeho přítomnosti vždy bystrá, poslouchejte a zajímejte se.

Opravdová intimita je ve vztahu tehdy, kdy se člověk nebojí vyjádřit i ty nejniternější pocity. Pomocí nich se pak navazují spojení tak hluboká, že je velmi těžké je zničit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám