Hlavní obsah

Deset důvodů, proč jsou ženy nevěrné, a jak tomu zabránit

Novinky, das

Nevěra už dávno není jen doménou mužů. Stále častěji se ukazuje, že i ženám není cizí. Dnešní ženy jsou totiž často zcela soběstačné, na mužích nezávislé, a tudíž jim i méně oddané. Snadněji tak podlehnou nejrůznějším svodům. Důvodů je ale více. Podívejte se s námi na ty nejčastější a také rady, jak nevěrám žen předejít.

Foto: Profimedia.cz

I ženy potřebují stejně jako muži vědět, že jsou stále žádané a atraktivní.

Článek

1. Nedostatek emocionální naplněnosti a podpory ze strany partnera

Podle většiny průzkumů patří tento důvod k těm nejčastějším, který u žen rozhoduje, že jsou nevěrné. „Jakmile muži přestanou o ženu usilovat, začnou si jí být jistí, pak dost často zapomínají na všechny drobnosti, kterými si svou lásku získávali. Přestanou být pozorní, nenaslouchají a vše berou s naprostou samozřejmostí. Ženy tak začnou po emocionální stránce strádat a lehce pak podlehnou muži, který jim toto všechno nahrazuje,” vysvětluje na svém blogu odbornice na vztahy Brittney Lindstromová.

2. Nedoceněnost

Opět to souvisí se samozřejmostí, se kterou muži po nějaké době vztahu začnou vnímat vše, co ženy dělají. Z běžného slovníku mužů se tak začnou vytrácet slova prosím, děkuji, ale i jakákoli chvála a pocit hrdosti.

3. Nedostatek pozornosti

Pozorností přitom nejsou myšleny jen dárky, ale i letmé dotyky, objetí či jakékoli pochvalné gesto k její ženskosti. Podle odborníků stačí opravdu jen trošku snahy z mužovy strany, aby se žena vrátila zpátky na zem a přestala mít o vztahu s ním pochybnosti.

4. Málo atraktivní a žádoucí

I ženy potřebují stejně jako muži vědět, že jsou stále žádané a atraktivní. Pokud si některá žena připadá jako „domácí puťka“, méněcenná, nemilovaná, často pak hledá přízeň jinde. Náruč jiného muže a obdiv jí tak nahrazují ztracené sebevědomí a dávají jí novou sílu.

5.  Nedostatek sexu a intimity

Asi největší problém dnešních třicátnic a čtyřicátnic je nedostatek sexu ve vlastním oficiálním vztahu. Přestože se ženy cítí na vrcholu svého sexuálního života, sexu od partnerů se jim nedostává tolik, kolik by si samy přály. A pokud už ho mají dostatek, pak postrádají s tím spojené něžnosti, jako je líbání či mazlení apod.

6. Neuspokojivý sex

I když mají partneři sexu dostatek, neznamená to, že je pro oba uspokojivý. Někdy za to může nedostatek něžností, jindy neukojení potřeb či neschopnost dosáhnout vyvrcholení. Ženy to všechno pak mohou hledat jinde, stejně jako muži.

7. Nedostatek interakcí 

Někdy ženy ve vztahu postrádají společně strávený čas, ale i povídání si. I když žijí ve vztahu, cítí se osaměle.

8. Špatné zacházení

Pokud žena cítí, že je partnerem citově zneužívána, nebo po ní muž vyžaduje něco, s čím není plně ztotožněna, je možné, že si své pocity začne ověřovat či potvrzovat jinde.

9. Necítí se ve vztahu bezpečně

Někdy se ženy začnou poohlížet jinde, pokud začnou ve vztahu postrádat jistotu a pocit bezpečí. Může to být způsobeno flirtem muže s jinými ženami, případně strachem z jeho nevěry.

10. Způsob, jak ukončit vztah

Za nevěrou ženy také může stát její touha po ukončení stávajícího vztahu.

Jak ženě v nevěře zabránit
1. Plánujte si společné večery – ideálně jednou týdně, minimálně jednou měsíčně. Je jedno, zda spolu půjdete ven, anebo zůstanete doma, ale věnujte se jen sobě navzájem. Zapomeňte na všechny moderní technologie – telefony, tablety – a věnujte se jen sami sobě.
2. Vyhněte se všem diskusím, u kterých jste si předem jisti, že ženu naštvou. Jednoduše zapomeňte na všechny své zážitky s úžasnými kolegyněmi, expartnerkami, kamarádkami apod.
3. Když už se vyskytne nějaký problém, nehledejte za každou cenu viníka a problém se snažte rovnou řešit.
4. Buďte pozorní a dávejte ženě neustále najevo, jak moc jste s ní rád a jak moc si vážíte všeho, co dělá.
5. Snažte se neusnout na vavřínech a na svém vztahu neustále pracujte. Ptejte se ženy na její pocity, naslouchejte jí a dávejte jí neustále najevo, že je pro vás stále žádoucí.
6. Pokud budete cítit, že ve vašem vztahu není něco v pořádku a sami to nedokážete zvládnout, nebojte se obrátit na odborníky.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak prověřit mužskou důvěryhodnost

Najít partnera pro život není nic jednoduchého, zvlášť když máte za sebou nevydařený vztah. Začít znovu věřit druhému jednoduše není snadné. Podívejte se...

Když vás partner sráží, aby sám dominoval

Manželství je zrádný svazek. Pokud se partneři mají rádi a vzájemně se podporují, bývá skvělým odrazovým můstkem a přístavem bezpečí. Člověk s jistotou...

Sedm pravidel šťastného soužití

Šťastný a spokojený, roky prověřený partnerský vztah nemusí být jen hollywoodskou fikcí nebo výplodem pracovního úsilí německé spisovatelky zamilovaných...

Výběr článků

Načítám