Hlavní obsah

Deník čerstvého otce - Samota

Novinky, Robert Fajman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podruhé za pět měsíců života naší Alžbětky odjela s ní manželka na více jak týden k mamince mimo Prahu, což je příležitost ověřit si, nakolik mi vyhovuje být v bytě sám a nemuset brát ohledy a kmitat...

Foto: HZS ZLK
Článek

Řeknu vám to naprosto přesně, budu se opakovat, ale já chci se opakovat - nevyhovuje. Já vím, jsem zase přehnaně melodramatický a takový týdenní oraz od rodičovského frmolu je přeci sympatická změna. O dcerku se teď stará napůl tchýně, z čehož je velmi šťastná, spokojenost by měla být na obou stranách. Asi ano. Možná... Jak pro koho.

Je pravda, že jsem nechal hrnec od leča pěkně povalovat ve dřezu tři dny a doteď jsem ze sušáků nesebral vyprané utěrky a ručníky.

(- Nezapomeň sebrat ty utěrky a ručníky, ne ať to tady visí týden!)

A došel jsem si koupit cigarety, což jsem už asi tři neděle neudělal. To se nemám čím chlubit.

Na stranu druhou, volám pod různými záminkami drahé každé dvě hodiny. Připadám si totiž jak vycuclý citron. Včera jsem potkal večer před domem známého, co se ptal, proč jsem takový přepadlý, prý vypadám nezdravě!

To je to po 30 hodinách tak vidět, sakra?!

Během posledních deseti let jsme mnoho dní úplně bez sebe nestrávili, to je pravda a teď, když jsme tři, potřeba být spolu je ještě silnější.

Nevím, za dalších deset let se možná budu chytat každé příležitosti, jak vzít z baráku roha, jak to vidím u svých rodičů. Nevím. Teď pociťuji totální závislost, která, je-li jí učiněno zadost, mi dělá velmi pěkně na duši.

Bez svého medikamentu - krásné polovičky a ještě krásnější dcery - jsem na odstřel. Jasně, teď si říkáte, že všeho moc škodí a že abych se z těch zaláskovaných keců nepotento, že už se to nedá číst, protože přeci každý chlap si rád odpočine "vod svojí starý"... No, budiž, jsem holt měkota.

Naše potěšeníčko se prý zakoukalo u babičky do akvária. Už dlouhá léta se chystám ho pořídit, moc to uklidňuje.

A hladově kouká. Alžbětka. Minule jsem mluvil o kojení. Manželka vytrvá, co to půjde, už teď nás ovšem malá pozoruje při jídle tak hladově! Dokonce si k tomu polyká, to není snadné ignorovat, připadáte si jak vykořisťovatel. Ne že bychom jí nakonec dali kousnout chleba s paštikou, ale tváří se tak.

Už teď tedy přemítáme předběžně nad výběrem z toho množství příkrmů, co se nabízí...  Ale ještě ne, minimálně do 6 měsíců ne. Joj. Zlaté kojení, tu máš prs a je klid, kašičky, mišmašičky, to bude legrace...

A akné - nezapomeň tam napsat, že jak Alžbětka rozkvétá, mamina odkvétá, říkala mi do telefonu s úsměvem. Nikdy na ně netrpěla (na rozdíl ode mě), vyskákalo až teď.

A to je dnes všechno, jdu sebrat ty utěrky a ručníky, ať to tam nevisí týden!

Reklama

Související témata:

Související články

Deník čerstvého otce - Osudové okamžiky

Co dělá osudové okamžiky tím málem, co utkví v našich děravých hlavách poté, co vyšumí vše ostatní a podstatnější. Když si tak sednete na lavičku za kýčovitě...

Deník čerstvého otce - Káko

Do ..., já se na to...! Právě jsem si nevědomky smazal celý dnešní příspěvek! Tak tedy snad napodruhé. Bude to o kakání a sportovním výkonu naší malé.

Výběr článků

Načítám