Hlavní obsah

Co ženy ve vztazích potřebují

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena a muž - dva velmi rozdílní jedinci, kteří jsou schopni tvořit pár. Ovšem za předpokladu, že budou nejen jeden druhého milovat, ale rovněž chápat, respektovat a umět se jeden druhému otevřít. Bohužel mnoho žen ve vztazích není spokojeno, jelikož nejsou uspokojeny jejich základní potřeby. A jen o sexu to rozhodně není.

Foto: Profimedia.cz

Chápající partner, který dokáže být za všech okolností oporou. I to ve vztahu ženy potřebují. Ilustrační foto

Článek

Na první pohled vypadá řada partnerských či manželských svazků poměrně uspokojivě, přesto lze při podrobnějším pátrání zjistit, že mnohé ženy v nich žijí s pocitem, že jim k dokonalosti stále něco chybí. Ne všechny to ale dokážou partnerovi otevřeně sdělit - ještě méně partnerů na to pak dokáže přijít samo.

Pokud ženy nemají ve vztahu vše, co potřebují, trpí. A když trpí, často to vede k tomu, že se před parterem uzavírají a nedávají najevo svou frustraci a nespokojenost. A dlouhodobá nespokojenost ve vztahu vede k rychlému konci.

Ne vždy to tak ale musí být. Server Yourtango sestavil několik základních aspektů, které ženy ve vztazích nejen očekávají, ale doslova potřebují. Pokud se je muži naučí rozpoznat a ženám poskytnout, budou ve vztahu spokojeni oba dva.

Cítit se v bezpečí 

Každá žena hledá v životě místo a prostor, kde by se za každých okolností cítila v bezpečí a věděla, že se může na svého partnera ve všem spolehnout.

Potřebuje vědět, že cokoli bude žádat, nebude ji za to partner soudit. Poskytnutím takového prostoru dá muž nejen ženě, ale i jejich vztahu, velký dárek do budoucna.

Nebýt přehlížena 

Každá žena uvítá, pokud její partner bude všímavý. Bude reagovat na její přání, úspěchy, ale i neúspěchy. Pozná, když ji něco trápí, vyslechne ji, když bude třeba atd.

Cítit se milována 

Když se žena cítí milovaná, dokáže se partnerovi plně otevřít. V takovém okamžiku zažívá nejen lepší sex, vyzařuje rovněž mnohem více ryze ženské živelné energie. Pokud tomu tak z nějakého důvodu není, je na partnerovi, aby to včas rozpoznal a připomněl jí, že je pro něj ta jediná a nejdůležitější osoba v životě.

Cítit se sexuálně přitažlivá

Jaký je základní rozdíl mezi partnerským vztahem a ostatními vztahy - rodinnými či přátelskými? V partnerském vztahu si lidé užívají společný sex. A i když není pro mnohé nejdůležitějším aspektem, nelze ho považovat za něco automatického.

Jednoduše řečeno - žena se potřebuje cítit sexuálně přitažlivá. Potřebuje vědět, že ji muž vnímá jako objekt sexuální touhy.

Být chválena 

Každá žena bude ráda, pokud jí muž dá najevo, že ji miluje. Že oceňuje to, jak obohacuje a zlepšuje jeho život.

Rychlý způsobem, jak naopak vše jen zhoršit, je pocit, že partner vše, co žena do vztahu přináší, považuje za samozřejmost.

Několik osvětlujících upřesnění na závěr. Ženy v životě nepotřebují dokonalého a bezchybného muže. Chtějí takového, který se o ně bude starat a vydá ze sebe to nejlepší. Nepotřebují druha, který bude mít dopředu naplánovaný každý krok, ale takového, který se nebude bát stanovovat si nové a nové cíle.

Nechtějí muže, který bude přehnaně citlivý, ale takového, který se nebude stydět za slzy, pokud na ně přijde. Někoho, kdo bude umět ukázat vlastní emoce ale i přiznat vlastní nedokonalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám