Hlavní obsah

Co od žen skutečně chtějí aneb Tajná přání a potřeby mužů

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nového vztahu jde každý jedinec s trochu jinou představou. Někdo si maluje vztah narůžovo, jiný je větší realista a počítá už na začátku s možnými zádrhely. Každopádně se všichni snaží chovat tak, aby byl jejich partner spokojen a šťastný. Ne vždy ale přesně víme, po čem ten druhý opravdu touží.

Foto: Profimedia.cz

Nebojte se vzájemně dotýkat i na veřejnosti. Držení za ruku nebo jemné polibky přeci ke vztahu patří.

Článek

Co chtějí od vztahu ženy, a co naopak muži? Jaká jsou jejich tajná přání a tužby? Byť se o problematice, jak se vcítit do své druhé polovičky a poskytnout jí ve vztahu vše, co potřebuje, píší týdně haldy článků, ne každý ve skutečnosti ví, že jeho partner či partnerka nějaká tajná přání vůbec mají.

Podívejte se s námi na přehled několika tajných přání a tužeb mužů, o čem sní, v co doufají, že se jim od partnerek či manželek dostane. Některé body vás možná pobaví, jiné třeba překvapí, cituje server Women´s Health. Takže, dámy, hurá do čtení.

Mluvte více jako muži

Rozhodně to neznamená, že by ženy musely mluvit hrubším či hlubším hlasem, jde spíše o způsob vyjadřování. Jednoduše řečeno, když něco vyprávíte, trošku to zrychlete. Byť vás partner rád vyslechne, dvouhodinové dostávání se k jádru věci by asi unavilo každého. Zkuste si "odpustit" jemné odbočky od tématu a příliš detailní popisování, ne všichni muži to dokážou snášet a ochotně a mlčky čekat na pointu. Jednoduše nemají mnohdy takovou "svatou trpělivost".

Nebojte se ho držet za ruku

Z několika průzkumů vyplynulo, že mnohé ženy se bojí muže na veřejnosti intimněji dotýkat nebo jen jednoduše držet za ruku, protože se obávají, že to jejich protějšek nemá rád.

Opak je ale mnohdy pravdou. Muži si stejně rádi užívají vaši blízkost a doteky, stejně jako vy si užíváte ty jeho. Celý problém je jen zakořeněn ve "společenské" myšlence, že muž vyjadřující na veřejnosti příliš své pocity není jednoduše dost "mužný".

Takže konečná rada? Rozhodně se na partnera na veřejnosti při každé příležitosti nevěšte jako kus hadru, jemným projevům citů se ale nebraňte. Držením za ruku, vášnivým rychlým polibkem nebo letmými doteky nic nezkazíte.

Buďte mu oporou a chvalte ho 

Teď možná odvětíte "to určitě, a on si na to zvykne a bude chtít chválit pořád". A proč ne? Vy jste přeci také ráda chválena. Muži jsou v tomhle jednoduše trošku ješitnější než ženy a občasné slůvko pochvaly a uznání zkrátka ke spokojenému životu potřebují.

Od mužů se čeká, že budou silní, nepodlehnou jen tak něčemu, budou ženám stále oporou a vše vyřeší. I oni ale potřebují občas pochválit, cítit, že je opravdu někdo potřebuje. Takže se nestyďte a chvalte, dejte partnerovi či manželovi vědět (i po několika letech vztahu to určitě rád uslyší), že je pro vás tím nejlepším ochráncem.

Bavte se a smějte se spolu

Humor nesmí ve vztahu chybět. Pokud se neumí partneři spolu něčemu zasmát, nebo se zasmát sami sobě, je někde chyba. Navíc je prokázáno, že na ženě hned po vzhledu muže nejvíce přitahuje právě smysl pro humor.

"Dokázat se společně zasmát, bavit se a hlavně - zasmát se i sám sobě, to je velmi důležitý aspekt, který dodává vztahu určitou duševní kompatibilitu," vysvětluje lékař Billy Goldberg.

Řekněte na rovinu, co se vám líbí 

Ženy často dokážou jen z malého náznaku vytušit, co ten druhý chce. Muži takovou "zázračnou" vlastností mnohdy neoplývají. Pokud se vám tedy něco v sexu nelíbí, nebo byste naopak ráda vyzkoušela něco nového, není nic jednoduššího, než to na rovinu říct. Vyhnete se tím mnohým nedorozuměním.

Pozor ale, jakým způsobem to podáte. Rozhodně to neberte stylem "tohle chci nebo tohle nechci, tak to nedělej". Zvolte spíše formu popisu, co se vám líbí, nebo ne, ne formu rozkazu.

Svádějte ho

Svádění představuje pro muže požitek, který je jen tak neomrzí, takže si s ním občas klidně hrajte "na schovávanou". Vezměte si přes krajkovou podprsenku průsvitnější halenku, nebo se doma jen tak procházejte v podprsence, případně si na sebe doma oblečte "volnější" tričko, které při pohybu jakoby náhodou odhalí víc, než by mělo. Úspěch se zaručeně dostaví a o romantické chvilky nebude nouze.

Buďte více asertivní

Nebojte se být tím, kdo iniciuje sex. Není přece pravidlem, aby začínal vždy muž. Rozhodně to dodá vašemu vztahu nový náboj a oba budete spokojeni. Rozhodně nezapomínejte, že i ze sexu se může stát stereotyp, který může omrzet. Takže se nebojte vzbuzovat v něm žádostivost a touhu i po několika měsících či letech vztahu.

Nezhasínejte v ložnici

Naprostá tma při milování dává mnohým ženám naději, že partner možná neuvidí jejich nadbytečná kila. Vězte ale, že při sexu na vaše kila navíc nebude myslet. Muži mají rádi, když mohou pozorovat nejen vás, ale i vaše reakce při sexu, co se vám líbí. Nemusíte u toho zrovna svítit všem na odiv, ale takové romantické mírné osvětlení nebo svíčky udělají své. Věřte trochu svému partnerovi. I vaše nedokonalosti jsou to, co na vás miluje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám