Hlavní obsah

Co mužům přidává na atraktivitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy si velice dobře uvědomují, že zvýrazněná zdravíčka červenou barvou jim dodají sexappeal, proto je také tvářenka velmi oblíbenou pomůckou v líčení. Britští psychologové upozorňují, že totéž platí i u mužů. Červenající se muži jsou pro ženy atraktivnější než ti, jejichž tváře jsou bledé. Zarudnutí je například u velkých primátů posuzováno jako symbol dominance a mužnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ženy vědí, že i umělá červeň na tvářích jim dodá sexappeal, proto je tvářenka oblíbenou pomůckou při líčení.

Článek

„Prokázali jsme, že zvýšené zarudnutí v obličeji zlepšuje vzhled muže s ohledem na dominanci, agresivitu a atraktivitu v očích ženy,“ cituje list The Independent psychology z University of Nottingham.

Zarudnutí obličeje souvisí s vyšší hladinou testosteronu, zdravím a dominancí. Zarudnutí však musí mít správnou míru, pokud jsou tváře až brunátné, působí muž příliš vztekle a agresivně či nezdravě. Prokrvené tváře však učiní muže atraktivnějším, než když má líce bledé.

„Zdravá růžová barva ve tvářích je u mužů i žen vnímána jako nejatraktivnější,“ tvrdí experti z Nottinghamu. U žen pak červené tváře symbolizují nejen zdraví a vitalitu, ale také vzrušení a chuť se milovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám