Hlavní obsah

Co by každá žena měla vědět, než si začne se ženáčem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamilovat se do ženatého muže nebývá vůbec složité. Soužití s ním však rozhodně nemusí být procházka růžovým sadem. Šance, že právě kvůli vám opustí manželku, není velká, a ani když se tak stane, šance, že váš oficiální vztah bude skvěle fungovat jako ten milenecký, je minimální.

Foto: Profimedia.cz

Zamilovat se do ženatého muže s sebou přináší řadu problémů.

Článek

Není žádným tajemstvím, že muži jen zřídkakdy dobrovolně opouštějí své manželky kvůli jiné ženě, zvlášť když jsou v manželství děti. A když už se přece jen rozvedou, ani to není zárukou, že svou milenku skutečně milují a jejich vztah bude funkční.

Jak ukazují statistiky, jen 3–5 % ženatých mužů, kteří mají milenecký poměr, se rozvede a následně si vezme svou milenku. A pokud se tak stane, rozvodovost druhých manželství se pohybuje kolem 60 %.

Šance, že se z mileneckého vztahu stane funkční oficiální vztah, je tedy mizivá. Podívejte se s námi na nejčastější úskalí lásky se ženáči.

1. Vztah založený na lži

Každá milenka by si měla uvědomit, že začátek jejího vztahu byl postaven na základě podvodu a nepoctivosti, což rozhodně nelze považovat za dobrý začátek čehokoliv. Je to, jako byste při hledání partnera napsala do inzerátu: Hledám lháře.

Nevěra ženatých mužů aneb Proč se kvůli milence málokdy rozvedou

Vztahy a sex

2. Dobří manželé své ženy nepodvádějí

Když ve vztahu nastanou problémy, většina mužů se je snaží řešit a nemá potřebu hned utíkat za milenkami. Pokud tak učiní, souvisí to spíše s jejich osobností a náturou. „Myslet si tedy, že ve vztahu s vámi se takový muž mávnutím proutku změní, je velký omyl. Jeho chování je jeho součástí a v souvislosti se vztahem je tedy jedno, zda je ženatý, rozvedený, znovu ženatý, či svobodný,“ varuje psychoterapeutka Marni Feuermanová.

3. Nevíte, jak reaguje na každodenní rutinu a problémy

V mileneckém vztahu obvykle u druhého vidíte jen jeho nejlepší stránky. Takový vztah je postaven na zábavě, dobrodružství, romantice či vášnivém milování. Málokdy tak víte, jaký ten druhý člověk ve skutečnosti je, když život přinese i starosti a ne vždy oblíbené činnosti.

„Jeho skutečná povaha se často ukáže až při provalení nevěry a pak také, když spolu začnete žít,“ upozorňuje Feuermanová.

Snadno se tak může stát, že jakmile uvidíte všechny jeho zlozvyky, výstřednosti a nálady, už s ním nebudete chtít být.

4. Jeho rodina, děti a přátelé vás nebudou mít rádi

Pokud vás rodina, děti či přátelé označí za viníka krachu předchozího vztahu, pak vězte, že vás nečeká vůbec nic dobrého. Pro děti budete nechtěnou macechou, pro jeho rodiče nechtěnou snachou. Trávit s nimi čas pak bude pravděpodobně nad vaše síly.

5. Jeho exmanželka bude součástí vašich životů

Pokud měl muž v předchozím vztahu děti, pak se připravte na to, že jeho exmanželka bude neustálou součástí vašeho vztahu.

Ne vždy jsou přitom po rozvodu vztahy mezi expartnery ideální, zvlášť je-li důvodem rozpadu manželství nevěra. Je pak i málo pravděpodobné, že se k vám jeho ex bude chovat slušně a bez emocí. Zvlášť pokud se jí kvůli vám zhroutil celý svět.

6. Důvěřovat někomu, kdo byl nevěrný, nebude snadné

Získat muže pro sebe je jedna věc, ale začít mu plně důvěřovat, to už je něco zcela jiného. Často se nezbavíte obav, aby vám nakonec neudělal to samé. A přesně tyto pocity mohou způsobit, že se z té fajn, uvolněné a zábavné milenky záhy stane žárlivá a nepříjemná partnerka.

7. Navždy budete tou druhou

I když se budete snažit sebevíc, spousta lidí na vás bude pohlížet velmi kriticky. Jednou jste byla milenkou a pro mnohé jí prostě zůstanete.

8. Může vás začít sužovat pocit viny

Stanete-li se veřejným vyvrhelem, protože jste rozbila manželství a od rodiny odvedla tátu dětí, pravděpodobně to dopadne i na vás samotnou. Jakmile si uvědomíte, že jste za některé věci spoluzodpovědná, utrpí i vaše psychika. Vyrovnat se s tím vším rozhodně nebude snadné.

Poradna: Zamilovala jsem se do ženáče, roky utíkají, ale já stále jen čekám

Styl

Aféry se zadanými často jen naplňují sexuální potřeby

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:
Dlouhodobé vztahy

Výběr článků

Načítám