Hlavní obsah

Čím vším si lidé projdou, než najdou toho pravého partnera pro život

Novinky, bok

Hledání toho pravého partnera pro život je někdy běh na dlouhou trať. Oproti filmům, kde stačí jeden zásah osudu a ti dva vyvolení se najdou, je v reálném životě mnohdy potřebné projít i několika vztahy či špatnými zkušenostmi, než se někde objeví vysněný ideál. Zjistit, čím vším si muži a ženy projdou, než ho najdou, si dal za cíl nedávný britský průzkum.

Foto: Profimedia.cz

Najít pravého partnera pro život dá zabrat, dříve či později na něj ale určitě narazíte.

Článek

Každá žena tajně doufá, že toho pravého muže pro život najde co nejdříve. Málokteré se ale povede, že první láska přeroste ve vztah na celý život. Stejně je tomu i u mužů. Většinová realita je ale taková, že první láska bývá velkým zklamáním.

Z průzkumu pro internetovou seznamku eHarmony, který proběhl mezi 2000 dospělými dobrovolníky, vyplynulo, že ženy v průměru musejí zažít dva bolestné rozchody, než najdou svého vysněného „prince”.

Své výsledky u nich odborníci shrnuli i do všeobecného celku zahrnujícího více podrobností - během cesty za tím pravým dostane průměrná žena čtyřikrát kopačky, bude se líbat v průměru s 15 muži a projde si dvěma dlouhodobějšími vztahy, které jí zlomí srdce. Vedle toho ale také zažije několik románků na jednu noc, uvádí Daily Mail.

Naproti tomu muži dostanou kopačky jen dvakrát, zato si prý užijí více náhodného sexu (šestkrát). Průměrný mladý současný muž se chce také usadit dříve, než tomu bylo před deseti roky. Na ten pravý vztah je prý připraven už ve 22 letech, o dva roky dříve než v minulé dekádě.

Více současných mužů je také ochotno dříve žít ve společné domácnosti se svou partnerkou - zhruba v 25 letech. Než k tomu ale dospějí, užijí si muži vztahy s osmi různými partnerkami, tři schůzky naslepo a stejný počet schůzek s někým, koho potkali přes internet.

Rozdíl mezi sexuálními partnery 

Největší rozdíl mezi muži a ženami je podle průzkumu v celkovém počtu sexuálních partnerů. Zatímco muži mají v průměru za život deset sexuálních partnerek, ženy jen sedm partnerů.

Muži i ženy shodně pak alespoň jednou v životě zjistí, že je jejich partner podvádí. Průměrný dospělý člověk, nehledě na pohlaví, pak také alespoň v jednom případě svého partnera sám podvede s někým jiným.

I přes veškerá zjištění a zklamání, kterými si muži i ženy projdou, bylo zjištěno zajímavé procento jedinců, kteří i přes to všechno věří na opravdovou lásku. U žen je to celých 94 % z nich, u mužů pak o něco méně - 88 %.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si muži představují dokonalou ženu

Každý člověk má nějaké základní požadavky na svého budoucího životního partnera. Nejčastěji to bývá spolehlivost, věrnost, společné zájmy. Někdo je náročnější...

Výběr článků

Načítám