Hlavní obsah

Čím se vyznačuje ideální sexuální partner

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít vedle sebe muže, který zná nejniternější touhy a přání partnerky, umí ji rozesmát a potěšit, to je snem každé ženy. A navíc aby byl skvělým milencem. Jak takového poznat?

Foto: Profimedia.cz

Být ideálním sexuálním partnerem neznamená jen splnit své 'povinnosti' v posteli

Článek

„Skvělý sexuální partner je ten, který je oddán myšlence prožívat uspokojivý a zábavný sex, který bude příjemný pro oba partnery,” uvádí manželská a vztahová terapeutka Marissa Nelsonová.

I když se všeobecně tvrdí, že sex není tím nejdůležitějším měřítkem pro kvalitu vztahu a být šťastný lze i bez sexu, jeho kvalita je i tak podstatná.

„Pro samotné muže je důležité, aby byli z hlediska sexu co nejlepší. Pokud se budou zaměřovat na vytváření prostoru pro vzájemné poznávání, budou si užívat vzrušení a nevázanost, poskytnou tím sexuální uspokojení nejen sobě, ale i partnerce.”

Server Askmen přinesl přehled, podle čeho se poznají kvality ideálního sexuálního partnera.

Ví, jak komunikovat 

V každém novém vztahu jsou citlivá témata – předchozí milostný život a první velká hádka týkající se sexuálních výkonů či četnosti milostných praktik.

Pokud se cokoli takového objeví, nejlepší cestou, jak z toho neudělat nepřekonatelný problém do budoucna, je komunikace. „Nejen vědomí toho, co se mužům líbí, ale i toho, co naopak nechtějí, a rovněž schopnost to vyjádřit je krokem k tomu, jak si sex skutečně užívat a zaměřit se čistě na potěšení,” vysvětluje vztahová expertka Lexx Brown-Jamesová.

I muži ale mají s vyjádřením podobných témat problém. Jako nejlepší variantu, jak se s tím vypořádat, doporučuje odbornice Esther Boykinová kladení otázek, které jsou nejjednodušším způsobem k otevření dialogu.

„Schopnost mluvit o sexu je klíčem k vytvoření a udržení dobrého sexuálního vztahu, ve kterém nebude chybět potřebná chemie,” dodává.

Jde vlastní cestou

Být dobrý v posteli není jen o fyzické aktivitě a skvělém těle. Je to hlavně o tom, co se odehrává v hlavě. Na co dotyčný myslí při předehře? Jak prožívá samotný sex?

„Naším největším pohlavním orgánem je mozek. Pokud naše mysl neustále někde putuje a my nejsme schopni žít přítomností, pak je velmi těžké užít si naplno sexuální hrátky a být dobrým sexuálním partnerem,” uvedla sexuální terapeutka Rachel Needleová.

Mužům radí, aby se při milování s ženou soustředili na ty nejjednodušší věci, které se v dané chvíli odehrávají. Na partnerčin výraz v obličeji, když je vzrušená, na její tělesnou odezvu, doteky… Jednoduše aby se mysl soustředila na to, na co má. Vychutnat si každou sekundu vzájemného sbližování.

Nezavrhuje změny 

Důležitým aspektem dobrého sexuálního vztahu je i ochota ho neustále udržovat a zlepšovat. Co se zdálo jako skvělé a dostačující v osmnácti či pětadvaceti letech, nemusí platit i po třicítce. Stejně jako se vyvíjí život, vyvíjejí se i sexuální touhy. Dobrý sexuální partner nespoléhá na stereotyp a má rád změny.

„Nejlepší část partnerských vztahů, a také nejvíce náročná, je neustálá proměna,” uvedla Boykinová. „Tento dynamický a vyvíjející se aspekt může vnést do sexu mnoho zábavy a potěšení za předpokladu, pokud k tomu oba partneři svolí. Ideální sexuální partner ví, že skvělý sex začíná intimním zkoumáním partnerčina těla a mysli a že poznávání nikdy skutečně nekončí.”

Ví, že předehra je základ 

Pokud to někteří muži ještě nevědí, měli by si znalosti doplnit. Předehra je pro ženy potřebná. Jen tak se dokážou dostatečně naladit a vzrušit na 'velké finále'.

Stejné letmé polibky, neměnící se pohyby a rychlé partnerovo vyvrcholení je k tomu jen málokdy dovedou. Navíc začnou brzy unavovat.

„Skvělé na tom je, že předehra není něco, co by se muselo dodržovat krok za krokem. Vnímavý muž ví, že předehra je něco, co nejen zvyšuje, ale i vylepšuje sexuální prožitky partnerky. Sexy textové zprávy během dne, jemná masáž po návratu z práce, cokoli, co odvede pozornost od ruchu běžného dne a dokáže navodit správnou atmosféru, se počítá jako předehra,” vysvětlila Boykinová.

Je sebevědomý 

„Dostatečné sebevědomí a asertivita není jen o tom, přebírat kontrolu. Je to spíše vlastnost, která umožní být flexibilní a vyrovnat se s výkyvy sexuální stability ve vztahu. Perfektní partner se nebojí dobrodružství, stejně jako vlastní zranitelnosti. Je ochoten vložit důvěru a vnímá ženu jako rovnocenného partnera v sexu,” uvádí z praxe Boykinová.

Je ale potřeba mít na mysli, že důvěra není totéž jako domýšlivost. Pozornost a zájem vůči potřebám druhého by měly zůstat vždy tím nejdůležitějším. Aby bylo jasné, že muž je vždy ten, který může ženám dát to, co zrovna potřebují. Totéž by mělo platit i opačně.

Umí sex udělat zábavným a příjemným

Ať už je sex pro jednotlivce více či méně důležitý, vždy je o tom, aby si ho oba partneři užili. Málokdo ho provozuje jen proto, že je potřeba něco 'splnit'.

„Sex by měl být živý, zábavný a hravý. Nebojte se smíchu v posteli, když se něco nepodaří, nevyhýbejte se erotickým pomůckám a novým pozicím. Sdílená hravost, smích a dobrodružství dokážou neskutečně okořenit a vylepšit sexuální život,” uzavírá vztahová terapeutka Marissa Nelsonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám