Hlavní obsah

Cigarety mají před sexem přednost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva tisíce účastníků výzkumu o kouření, kteří byli vybráni po celé Evropě, museli odpovědět na nepříjemnou otázku - dali by přednost cigaretám před sexem nebo by se zlovzyku zbavili, aby se mohli i nadále sexu oddávat?

Foto: Lenka Žáčková

Mersí s Doris a Sophií - Hot Sisters.

Článek

Výsledky výzkumu, který organizovala protikuřácká skupina SCAPE, jsou velmi zajímavé:

Pro 62 % Evropanů je Nový rok vhodným okamžikem pro skoncování se zlozvykem, ale přitom jen 3 % z nich tento den opravdu motivuje k činu.

Rozdíly podle národů

Pokud jde o sex, podíl osob, které by si ho na měsíc odpustily radši než cigarety, se u jednotlivých národů lišil. Zatímco v Británii by pohlavní život oželelo téměř 80 % dotázaných, v Nizozemsku, Francii a Německu by to bylo necelých 70 % a v Belgii a Španělsku jen kolem 55 %.

Hlasujte v anketě na konci článku:
Vzdali byste se raději cigaret nebo sexu?

I když by se 60 % Evropanů asi pokusilo odvyknout, kdyby kouření poškozovalo jejich milostný život, ve skutečnosti se 35 % nikdy s tímto návykem bojovat ani nepokusilo.

Z těch, co to zkusili, celých 62 % do měsíce začalo opět kouřit.

Mezi možnými motivy pro skoncování s kouřením byly na prvním místě strach ze zdravotních problémů, následovaly obavy o rodinu a cena cigaret.

Po infarktu nekončí

Za obzvláště alarmující považují autoři studie fakt, že závislost na nikotinu je tak silná, že i po infarktu se ke svému návyku vrací 60 % kuřáků.

Smutné je i to, že jen 22 % kuřáků v celé Evropě někdy uvažovalo o tom, že by se mohli poradit s rodinným lékařem o možné pomoci při odvykání.

Nejúčinněji by podle výsledků studie bylo, kdyby kuřákům v boji s návykem pomohly rady lékaře v kombinaci s podáváním vhodných léků.

Anketa

Vzdali byste se raději cigaret nebo sexu?
Cigaret
48,3 %
Sexu
16,7 %
Obojího
8,7 %
Ničeho
17,4 %
Nevím
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1428 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Ibize kvete sexuální turistika

Ostrov Ibiza se stal nejoblíbenějším místem, kam se obyvatelé Velké Británie rádi vracejí. Důvod je prostý - prožijí zde totiž dovolenou plnou sexuálních...

Francie se bouří proti sexu v reklamě

Nahota či obnažování je v reklamách takřka běžná a podle průzkumu vadí dvěma třetinám žen a třetině mužů ve Francii, kteří si od uplynulého pátku mohou...

Ženy sexem uplácejí muže

Nedávno jsem v jedné zahraniční televizi viděl reklamu na laboratorní test, který tvůrci šotu prezentovali jako úžasný. Odehrával se v intimním prostředí...

Výběr článků

Načítám