Hlavní obsah

Chcete prožít život lépe? Vypněte televizor!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Nejlepším způsobem, jak prožít život co nejlépe, je vypnout televizor a podělit se s ostatními o všechno, co člověk má. Jak ujišťuje americký lékař Hunter "Patch" Adams, moc nebo peníze, které jsou v reklamách propagovány jako prostředek pro dosažení štěstí, "vedou jedině ke smutku a neštěstí".

Foto: Martin Němec

Tatran KRPA Hostinné bojoval o vítězství s UTTC Halbturn tři hodiny.

Článek

"Sebevražda mezi mladými lidmi či narkomanie jsou epidemiemi naší doby a úzkostné stavy či deprese se staly něčím naprosto normálním," upozornil lékař, který se stal známým propagací úsměvu jako terapeutické metody.

Do jedné nemocnice v severoitalském Turíně přišel "doktor Úsměv" tento týden v převleku šaška jako herec Robin Williams ve filmu Toma Shadyaca z roku 1998 "Patch Adams".

Hrejte si!

Podle Adamse medicína není jen věda, ale také "osobní vztahy, úsměv či pohled do očí mohou mít stejné terapeutické účinky jako některá léčiva".

Patch Adams, který se sám označuje za šaška a politického aktivistu, ukončil studia medicíny v roce 1971 a dnes přiznává, že prošel intenzivními zážitky jako například v uprchlických táborech v Kosovu a snažil se podněcovat své profesní kolegy, aby používali při léčbě jakékoliv nemoci "dobrou náladu a hru".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám