Hlavní obsah

Bývalý vězeň usiluje o návštěvy milence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Homosexuální vězeň, který byl v Brazílii nedávno propuštěn na svobodu, usiluje o právo navštěvovat svého stále vězněného milence, který je zároveň transvestitou. Brazilský zákon sice umožňuje manželům, z nichž jeden je ve vězení, intimní schůzky, s podobným případem se však zde ještě nesetkali. Je to totiž poprvé, co o stejné právo usiluje homosexuální pár. Brazílie je teď v rozpacích.

Foto: Martin Tlustý

Zvýšený průtok a nahnědlá barva vody na soutoku Zákolanského a Knovízského potoka signalizovaly, že podstatně zvýšený průtok má potok Zákolanský.

Článek

"Chci být respektován, ne diskriminován," řekl Jeferson dos Santos pro pondělní vydání listu Folha de Sao Paulo. Třiadvacetiletý mladík se obrátil na právníky poté, co mu vězeňská správa návštěvu osmadvacetiletého přítele Robssona Silvau Santose, přezdívaného Shirley, znemožnila.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Souhlasíte s návštěvami homosexuálního milence ve vězení?

Shirley, který si odpykává trest za ozbrojenou loupež, situaci neunesl a pokusil se o sebevraždu. Vypil láhev s čistícím prostředkem. Zachráněn byl včas.

Podle právničky Marcii Cavalcantiové neexistují legální důvody, které by kladly setkáním obou milenců překážky. Jde prý jen o dobrou vůli a způsob myšlení. Bránit tomu je prý "diskriminační".

Anketa

Souhlasíte s návštěvami homosexuálního milence ve vězení?
Ano
81,1 %
Ne
16,6 %
Nevím
2,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 797 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Trestanec objednal do vězení striptýz

V naději, že se mu podaří pozvednout morálku svých spoluvězňů, si jistý trestanec tajně najal exotickou tanečnici. Ta měla okořenit kulturní večer ve věznici...

Výběr článků

Načítám