Hlavní obsah

Britky jsou bez manželství šťastné

LONDÝN

Více než polovina svobodných Britek je velmi šťastná, že nejsou vdané. Vyplývá to z výsledků průzkumu veřejného mínění provedeného agenturou Mintel.

Foto: Martin Němec, Klub pyrenejských plemen

Pyrenejský horský pes původně sloužil k ochraně stád. Kromě pracovních linií psů, ale "pyrenejce" dnes potkáte i ve městech či při ostraze obydlí.

Článek

Celých padesát šest procent svobodných žen je "velice šťastných" a spokojených se svým životem a nemá nejmenší touhu provdat se.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Chtěl/a byste žít bez partnera/ky?

Stejný pocit má čtyřicet šest procent mužů, ale každý čtvrtý postrádá "útěchu a blízkost objetí".

Mintel zpovídal 1039 žen a mužů ve věku od 25 do 70 let, kteří nežili v manželství. Byli mezi nimi i rozvedení či ovdovělí lidé. Každý čtvrtý dotázaný muž ve věku od 25 do 40 let dosud žil s rodiči ve srovnání se třinácti procenty žen.

Mužům chybí sex

Téměř polovina svobodných mužů označila za nejstinnější stránku osamělého života "nedostatek sexu". Ženám nejvíce vadí, že lidé v jejich okolí neochvějně předpokládají, že touží žít v partnerském svazku.

Průzkum načasovaný tak, aby se kryl se svátkem svatého Valentýna, svědčí také o tom, že mnozí svobodní lidé neprojevují o sentiment tohoto dne téměř žádný zájem.

Anketa

Chtěl/a byste žít bez partnera/ky?
Ano
23,5 %
Ne
69,5 %
Nevím
7 %
Celkem hlasovalo 586 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám