Hlavní obsah

Brazilští školáci sbírají zuby na umělé chrupy

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTO ANDRE

Brazilští školáci schovávají své vypadnuté mléčné zuby na výrobu umělých chrupů. V rámci kampaně Make a Happy Smile (Vesele se smát) tak pomohou svým bezzubým kamarádům k umělým náhradám. Jen v základní škole v Santa Andre mezi sebou studenti vybrali sedmdesát mléčných zubů.

Foto: Archiv radnice

Ilustrační foto z minulého ročníku

Článek

"Nikdy jsem netušila, že mohu pomoci jiným dětem svými zuby. Je ošklivé koukat na děti, které nemají zuby. Snad jim naše sbírka nějak pomůže," prohlásila devítiletá Beatriz Moraes Santosová, jedna z malých dárkyň.

"Sice si nedokážu představit, co přesně s těmi zuby potom dělají, ale snad je pořádně vyčistí, aby pak ty děti nedostaly nějakou nemoc. Moc rád bych třeba někdy potkal kluka s mými zuby. Mohla by to být legrace," uvedl Beatrizin stejně starý kamarád.

Pořadatel je nadšen

"Ani ve snu jsem takovou velkorysost a šlechetnost neočekával. Studenti a jejich rodiny v kampani neuvěřitelně spolupracovali. Je to příjemné znamení, že mezi lidmi ve skutečnosti nepanuje taková lhostejnost, jak to na první pohled může vypadat," řekl pořadatel kampaně Gevilson Camata listu Jornal da Tarde. Dodal, že je výborným výsledkem svého týdenního projektu doslova šokován.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuřáci ničí svým dětem zuby

O tom, že kouření škodí zdraví, víme. Stále však přibývají nové poznatky o jeho škodlivosti. Do seznamu jeho důsledků přidali vědci z Rochesterské univerzity...

Výběr článků

Načítám