Hlavní obsah

Brazilská pošta bude rozesílat antikoncepci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Radnice brazilského města Rio de Janeiro přišla s novou službou pro klientky. Na přání bude nabízet rozesílání antikoncepčních prostředků poštou ženám, případně nezletilým dívkám, aniž by se to dověděli jejich rodiče. Nápad je součástí kampaně pro plánované rodičovství a celá akce začne letos v březnu.

Foto: mvp agency

město na kole

Článek

"Vím, že to vzbudí polemiku a že mnozí rodiče si budou stěžovat, ale budeme distribuovat antikoncepci všem ženám včetně nezletilých, které budou mít zájem a jež přijdou do obecních zdravotních středisek, zapíší se do programu a zanechají adresu, na kterou si je přejí zasílat," prohlásil riodejaneirský tajemník odboru pro zdravotnictví Ronaldo Cézar Coelho.

Ženy projevily zájem

"Jsou nezletilí, kteří už teď chodí na středisko pro pilulky. Rozdíl je v tom, že nyní je budou moci dostat poštou a na adresu, která nemusí patřit nutně jejich rodině, neboť rodiče to vědět nepotřebují," poznamenal Coelho.

Anketa na konci článku:
Dámy, nechaly byste si zasílat antikoncepci poštou?

Cílem kampaně je předcházet předčasným těhotenstvím, jež se stala pro brazilské úřady opravdovou výzvou. Ženy se nové služby hned chytly, statistiky dokazují, že se jich ve městě zapsalo již 23 tisíc.

V loňském roce ministerstvo zdravotnictví zahájilo stejně polemickou kampaň, při níž byly na středních školách distribuovány prezervativy. Cílem je rovněž předcházet předčasným těhotenstvím a snížit riziko šíření AIDS.

Anketa

Dámy, nechaly byste si zasílat antikoncepci poštou?
Ano, je to praktické
55,6 %
Ne, nevidím v tom žádnou výhodu
24,5 %
Nevím
19,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 372 čtenářů.

Reklama

Související články

Nová antikoncepce už nezadržuje vodu

V těchto dnech přichází na český trh nová antikoncepční pilulka, která je převratná tím, že již v těle ženy nezadržuje vodu. "Novou antikoncepční pilulku jsme...

Náplasti proti početí jsou už také v ČR

Herečka Jitka Schneiderová představila v úterý nový druh antikoncepce v Čechách. Jde o náplasti s názvem Evra, které si ženy nalepují přímo na pokožku...

Výběr článků

Načítám