Hlavní obsah

Zimní bunda není zbytečná investice, současné střihy jsou velmi nadčasové

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žijeme jinak, jiné je i počasí, a tak se klasické zimníky stávají historií. Vládu přebírají bundy v nejrůznější podobě, vhodné pro každou příležitost. S jednou bundou vystačíme leda tak na sport, v šatníku by jich mělo být více. Je to oblečení levnější než pláště, střihy jsou nadčasové a materiály se už také příliš nemění, takže investice není ztracená.

Článek

Hodí se i do společnosti

  • Bunda musí být lehká a pratelná. To je její největší výhoda oproti plášti.
  • Krátké bundičky rozšiřují postavu. Pokud si ale vezmeme třeba zlatou k jednoduchým večerním šatům a nezapneme ji, slouží jako paráda.

.:Elegantní prošívaný kabátek smetanové barvy se dá nosit s vázačkou i bez ní. Udržování choulostivé barvy není žádný problém, vše obstará pračka. Quelle, 1799 Kč/vlevo. Sportovní bunda je vybavena kapsami uzavíratelnými na zip. Quelle, 1599 Kč/vpravo.

  • Parka je prodloužený střih s tunýlkem v pase a nezřídka i ve spodním lemu. Takový utíkáček, který se vlastně hodí celý rok pro běžné nošení.
  • Nejlepší je volit formu s odepínací vložkou. Poslouží mnohdy i v létě.

.:Klasická bunda se zapínáním na olivky je nadčasové oblečení, které vydrží v šatníku několik let. Bonprix, 699 Kč

  • Výhodné jsou materiály lehce impregnované, odolné proti vodě, ale hlavně větru.

Vedou lesky blesky

Móda celkově září lesklými efekty, zejména novými typy saténu. Hitem jsou látky potahované, pružné, připomínající lakovanou kůži. Ale i ta je pochopitelně na přetřesu.

.:Krátký model v červené barvě. Denny Rose, 7200 Kč

Návrháři mluví o vlně nové klasiky, která dokáže vytvořit jednoduchý, ale přitažlivý vzhled. V barevnosti se objevuje jednak hodně bílé a pudrové pastely, na straně druhé výrazná oranžová, růžová, červená a modrá.

.:Krátký model, kterému se také říká motorkářský, je největším hitem. Má ovšem tu nevýhodu, že opticky rozšiřuje postavu. Denny Rose, 7200 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Pohodlné domácí oblečení může i slušet

Chodíte se do svého bytu jenom vyspat? Pak žádné domácí oblečení vlastně nepotřebujete, možná jen župan přes noční košili nebo pyžamo. Pro ostatní...

Výběr článků

Načítám