Hlavní obsah

Žhavé svatební novinky přímo z mola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnoho nevěst je výběr těch pravých šatů jedním z nejvíce vzrušujících, ale zároveň i nejnáročnějších úkolů při plánování jejich velkého dne. Každý rok navíc návrháři přinášejí nové trendy, a výběr je tak opravdu veliký. Jaké siluety a materiály budou vládnout letošní svatební sezoně?

Foto: Profimedia.cz

Módní přehlídka svatebních šatů z dílny Idana Cohena

Článek

Nedávno se módní svět sešel na svatební týdnu v New Yorku, kde nebyla nouze o nápadité přehlídky a prezentace nejžhavějších novinek. O tom, že to to byla podívaná plná třpytu, bílé barvy a elegance, není pochyb. Jaké trendy ale převažovaly?

Retro je zpět

Svatební módě vládl donedávna minimalismus. A není divu, po jednoduchých šatech bez zdobení sáhla například i vévodkyně Meghan, manželka britského prince Harryho, nebo třeba v minulém roce herečka Vanessa Hudgensová.

Časy se ale mění a návrháři nyní upřeli zrak k něčemu, co už dávno známe. Připravte se na příval tylu, 3D květin, krajek, třpytek a pštrosího peří. Přesně takovou inspiraci přinesla například značka Bronx And Banco Bridal.

Dalším aktuálním prvkem, který se přetransformoval z běžné módy do té svatební, je transparentnost. Na přehlídkách proto často nechyběly modely odhalující hrudník nebo nohy. Do jaké míry si však tento trend získá oblibu, je otázkou.

Nejžhavější trend současnosti? Síťovina na holé tělo

Styl

Zoufat nemusí ani nevěsty, které patří mezi milovnice klasických siluet. Do módy se opět vrátil typ šatů ve stylu mořské panny nebo modely vycházející z korzetu.

Odhalená záda často střídají nápadité dekolty. Trendy pak zůstávají vysoké rozparky, které jsou nejen sexy, ale také usnadňují lepší pohyb.

Prohlédněte si tradiční i netradiční modely z dílny Idana Cohena.

Elegance, která nezestárne: doplňky ve stylu „old money“

Styl

Denim revival: Nové siluety a trendy

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám