Hlavní obsah

Nejžhavější trend současnosti? Síťovina na holé tělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době móda ponechává jen málo místa pro fantazii. Příkladem je i stoupající oblíbenost transparentních materiálů. Modely z tylu nebo síťoviny byly k vidění na přehlídkových molech, ale také na červeném koberci. Zanedlouho se tak s velkou mírou pravděpodobnosti dostanou i k nám.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Saint Laurent

Článek

Žijeme ve zrychlené době Tik Toku, kde trendy vznikají se stejnou rychlostí jako také zanikají. Přesto je tu jeden, který, jak se zdá, bude mít delšího trvání. Průhledné oblečení zažívá stále větší popularitu a už se zdaleka nejedná pouze o modely určené k přehlídkám, které mají za úkol šokovat.

Příkladem je exkluzivní večírek Vanity Fair, který následuje po Oscarech. Na něm se to jen hemžilo průhlednými šaty, jež oblékla například i hvězda pokračování velkofilmu Duna, herečka Zendaya.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Olivia Wildeová

Tento trend ale není žádnou novinkou. Například už v roce 2000 vynesla Jennifer Lopezová na předávání cen Grammy rozevláté poloprůhledné šaty s tropickým vzorem od značky Versace.

Šaty doslova „zlomily“ internet. Byly natolik vyhledávané, že se na základě toho společnost Google rozhodla prohlížeč obohatit o samostatné vyhledávání obrázků s názvem Google Image.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Saint Laurent

Z tuzemských celebrit nedávno vynesl síťovanou košili herec a zpěvák Richard Krajčo. Sklidil za to ale spíše kritiku, neboť dress code Českého slavíka si žádal noblesnější oblečení.

Ale i když trend průsvitných šatů nemusí být na červeném koberci novinkou, jeho asimilace do našich šatníků je stále teprve na počátku. Jako inspirace mohou sloužit přehlídky značek Saint Laurent, Nensi Dojaka, Jacquemuse či The Attico.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Florence Pughová na večírku Vanity Fair

Nositelnost je v konečném důsledku klíčová – jak ale průhledné kousky nosit? V běžném životě není příliš příležitostí, kdy vynést poloprůhledné šaty nebo top na holé tělo. Tyto trendy kousky lze ale dobře vrstvit.

Stačí si pod poloprůhledný top nebo šaty obléknout černou lambádu, braletku nebo třeba body. Síťovaný kousek využijete i u moře. Pokud vsadíte na šaty, můžete si je obléct přes plavky k vodě nebo večer do plážového baru.

Foto: Profimedia.cz

Brazilská zpěvačka Anitta na večírku Vanity Fair

Pravidla pro nošení punčocháčů podle stylistů

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám