Hlavní obsah

Vlasovým trendům vládnou vlnitá mikáda, krátké účesy a ofina

Novinky, Dana Sokolová

Stejně jako móda, i krása podléhá módním trendům. Podívejte se, jaké vlasové trendy v podobě střihů a barev přináší aktuální sezóna.

Foto: Franck Provost

Článek

Jedním z největších hitů jara a léta je opět vlnité mikádo s délkou zhruba na ramena.

„Mikádo je populární už několik sezón a jen se lehce mění jeho délky, přidává se ofina a také různé probarvení vlasů. Například letos je populární barva Parisian Nude – což se dá přeložit jako přirozená hnědá barva, kterou často vídáme na Pařížankách,“ vysvětluje kreativní ředitelka sítě kadeřnictví HCF ČR Misha Čadková. HCF po celém světě sdružuje ty nejlepší ve svém oboru.

Foto: HCF

HCF

Foto: HCF

HCF

Foto: HCF

HCF

Dalším z trendů je také variabilní krátký dámský účes, u dlouhých vlasů bude populární výrazné sestříhání vlasů kolem obličeje, ve společenských účesech bude dominantní objem na temeni hlavy.

Foto: Toni & Guy

Toni & Guy

Foto: Toni & Guy

Toni & Guy

Foto: Toni & Guy

Toni & Guy

Foto: Toni & Guy

Toni & Guy

Foto: Toni & Guy

Toni & Guy

„K dokonalosti pak účesy dotvoříte pomocí tlumených barevných odstínů v teplých a studených podtónech, které dohromady vytvoří plný barevný celek. Odvážnější mohou vyzkoušet také barvy s nádechy zelené, modré či žluté a navázat tak na alternativní barevnost, která je k vidění v Londýně a dalších městech,” vysvětlují kadeřníci z Bomton Art teamu.

Foto: Bomton

Bomton

Foto: Honza Kořínek

Honza Kořínek

Foto: Honza Kořínek

Honza Kořínek

Foto: Honza Kořínek

Simply fashion od Honzy Kořínka

Vlny a kudrliny - trend, který zůstává

Vlnité vlasy zůstávají, jedinou změnou je, že menší vlny střídají velké, které působí přirozeněji a vlasům dodávají patřičný objem. Vlny tzv. „nadivoko“ vypadají zejména v létě nesmírně sexy.

Foto: Schwarzkopf Professional

Schwarzkopf Professional

Foto: Paul Mitchell

Paul Mitchell

Foto: Paul Mitchell

Paul Mitchell

Foto: Franck Provost

Franck Provost

Foto: Franck Provost

Letním „must have“ je INDIAN SUN - exkluzivní technika contouringu na míru podle Franck Provost. Polodlouhé mikádo s lehkým sestříháním a plným oválným tvarem zdůrazní obličej pomocí zesvětlení v konturách.

Foto: Franck Provost

Franck Provost

Krátké účesy à la Tomboy

Krátké střihy na kluka čili Tomboy jsou i tuto sezónu hitem. Přestože nesluší každé ženě, působí velmi svěže a ubírají léta. Vyžadují ale naprosto dokonalý střih. Pokud není proveden dobře, pak vlasy nedrží a vyžadují velkou stylingovou úpravu.

Foto: Franck Provost

Balejáž polární s krátkým střihem a dlouhou ofinou je ženský i svůdný.

Foto: Salon Petry Měchurové

Účes od Anny Pavlicové, výherkyně kadeřnické soutěže HCF Trophy Paris

Trendy sponky a čelenky

Výrazné spony připomínající šperky jsou v tomto směru největším hitem sezóny. Sluší rovným i vlnitým vlasům, nejlépe vypadají dokonale sladěné s náušnicemi.

Čelenky již dávno neplní jen funkci ´držáku´ neposedných vlasů, dotvářejí celkový dojem. Pro aktuální sezónu se nejlépe hodí široké textilní čelenky, opět pro všechny typy vlasů i délek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám