Hlavní obsah

Trendy sluneční brýle: geometrické tvary, pestré barvy a dekorace

Novinky, das

Sluneční brýle patří mezi módní doplňky, bez kterých se skutečně neobejdete. Chránit oči před slunečními paprsky je dnes prostě nutností. Jaké brýle tedy zvolit, abyste byly na pláži i ve městě in a zároveň správně chránily své oči?

Foto: Louis Vuitton

Každý model Louis Vuitton je nejen praktickým doplňkem, ale skutečnou ozdobou tváře. Koupit je lze jen ve značkových obchodech.

Článek

Aktuální trendy přejí odvážným. Trendy jsou výrazné barvy – fialové, zelené či modré obroučky, ale i geometrické tvary – od atypických, hranatých přes kulaté a zaoblené.

Novinkou jsou nejrůznější dekorace v podobě potisků, barevných aplikací, ale i kytiček či kamínků.

Za obvyklé tvary lze považovat klasické pilotky, ale i retro "mouchy" či kočičí tvary à la 60. léta.

Foto: Louis Vuitton

Louis Vuitton

Důležitá i UV ochrana brýlí

Sluneční brýle by měly snížit na minimum dopad slunečního světla na oči. Díky tomu oči získají optimální ostrost a pohodlné vidění.

Proto je při výběru brýlí důležité hledět především na jejich ochranu před UV zářením a obsah antireflexní vrstvy.

Důležité je také zatemnění skel. Do exotických, blízko rovníku položených krajin jsou vhodné brýle se zatemněním skel padesát až 75 procent, do města pak stačí 25 až padesát procent.

Foto: New Yorker

New Yorker

Foto: New Yorker

New Yorker

Foto: Lindex

Lindex

Foto: Lindex

Lindex

Foto: Lindex

Lindex

Foto: Vogue

Eva Mendesová je tváří brýlí Vogue.

Foto: Grand Optical

Gucci

Foto: Ray-ban

Ray-ban - pro dospívající, kteří prostřednictvím stylu Ray-Ban chtějí vystoupit z davu. Jedině oni jsou schopni náležitě ocenit atmosféru kultury hipsters, která z nich čiší a kterou dále zvýrazňují veselé sezónní barvy a pogumovaná povrchová úprava.

Foto: Ray-ban

Ray-ban - řada Clubmaster se inspirovala nestárnoucí legendou z padesátých let 20. století, jsou plastové poloobruby vyrobené technologií vstřikování, zdobení kovové vložky stranic a kovová spodní část obrub.

Foto: Dolce &Gabbana

Dolce &Gabbana - DG6076 - sportovní model je vhodný pro život v exteriéru, stranice jsou kovové a pogumované, díky čemuž je zajištěno velmi pohodlné nošení.

Foto: Prada

Prada - model inspirovaný šedesátými léty, charakterizují jej velké obroučky ve tvaru kočičích očí. Hra kontrastů je zvýrazněna zaobleným horním můstkem v barvě želvoviny a do detailů precizně propracovanými dvojvrstvými acetátovými obroučkami.

Foto: Vogue

VOGUE - styl „vintage“, ale provedení je supermoderní: na těchto slunečních brýlích s futuristickými tvary se potkávají průhledné i neprůhledné detaily, jejich nositelka tak dává najevo, že její styl je nezvyklý a odvážný.

Foto: Bvlgari

Bvlgari „Starlight“ -nádhernou brož umístěnou na stranici lze sundat a můžeme ji dle nálady a zvoleného outfitu použít jako doplněk. Úchvatná kolekce „Starlight“ značky Bvlgari nesmí chybět nikomu, kdo miluje módu a výjimečné brýle.

Foto: Ray-Ban
Foto: Vogue

Obroučky Vogue - se odklání od tradičního motýlkového vzhledu. Vnější okraj zdobí na každé straně tři smaltované proužky ve veselých barvách, které obroučkám dodávají originální a atraktivní vzhled. Jsou vhodné i pro dioptrické sluneční čočky.

Foto: Vogue

Brýle dávají příslib radosti a romantiky, jejich nošení zaručuje elegantní a nejmodernější vzhled. Tvar kočičích očí a barevné efekty oživují už tak elegantní linie obrouček špetkou energie navíc.

Foto: Grand Optical

Hugo Boss

Reklama

Související témata:

Související články

Plavky, které budou hitem letošního léta

Počasí tomu zatím moc nenasvědčuje, ale čas plavek se pomalu blíží. Podívejte se s námi, jak toto léto vidí brazilští návrháři, kteří na Týdnu módy v Sao Paulu...

Výběr článků

Načítám