Hlavní obsah

Tenké linky jsou pasé, husté obočí vydělalo modelce milióny

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vytrhat, nebo nevytrhat? Občas se stane, že si jedno obočí vytrháte či upravíte jinak než to druhé. Naštěstí žádná tragédie, v dnešní době se dají nedokonalosti zakrýt a zakreslit speciální tužkou na obočí. Jak se to ale nosí dnes?

Foto: Profimedia.cz

Lily Collinsová, Cara Delevigneová a Rita Ora

Článek

Ještě před několika lety by husté obočí, které na první pohled bije do očí, bylo pro mnohé ženy nemyslitelné. Nosily se přísně vytrhané linky nebo obočí zcela vyholené a uměle namalované oblouky. A dnes? Vše potřebné vám řekne jedno jméno: Cara Delevingneová. Možná neznáte její jméno, obličej jste už ale někde určitě viděli. Na svém hustém, klučičím obočí postavila kariéru. Vydělává milióny a změnila trendy.

Co je out, může být jednou in

Jenomže stejně tak jako se vracejí módní trendy, tak je to i s trendy v kosmetice a kráse. Nikoho tedy asi nepřekvapí, když uvidí fotografii herečky Grety Garbo z roku 1930, na níž má obočí tak uzoučké, že by dnes byla dost možná všem tak akorát pro smích. Stejně tak by velký úspěch asi nesklidila ani její kolegyně Marlene Dietrichová, jejíž portrét pochází z roku 1937. Ani dívka na fotce uprostřed by se svými tenkými čárkami příliš neokouzlila.

Foto: Profimedia.cz

Tenké linky jsou tabu. Nosila je i Greta Garbová (vlevo) či Marlene Dietrichová (vpravo)

O pouhých pár let později se ale vše změnilo. Herečky i celebrity ženského pohlaví se o svoje obočí začaly daleko více starat. To nakonec dokazuje i fotka z roku 1940, na které je vyobrazena krásná Ava Gardnerová. Provokuje na ní nejen krátkým, na kluka vyčesaným účesem, ale i hustým, lascivně pozvednutým obočím.

Audrey Hepburnová i Sophia Lorenová mají na fotkách stejný výraz jako výše zmíněná herečka. A může za to právě speciálně vymodelované obočí, které je upravené do „stříšky”. Zásadním způsobem totiž může ovlivnit výraz tváře.

Foto: Profimedia.cz

Ava Gardnerová, Sophia Lorenová, Audrey Hepburnová

Následující obrázky ukazují trend poslední doby. Jsou na nich vyfoceny modelky, herečky, ale i zpěvačky. A všechny mají jedno společné: husté a výrazné obočí. Jen jedna z nich na něm ale zbohatla. Cara Delevingneová je díky němu výrazná a díky svému specifickému stylu oblékání i chování se okamžitě stala vyhledávanou celebritou. Dnes už díky ní neplatí, že ženy musí mít stejnou barvu obočí i vlasů.

Právě po jejím vzoru se vydaly nejen kolegyně z branže, ale i ostatní celebrity. I ony pochopily, že je na čase nechat své zmasakrované tenké obočí bez linií odpočinout, zahustit ho a vytvarovat. Pokud to nejde, tak mu alespoň dopomoci speciální tužkou. A že to dámám doopravdy sluší.

Foto: Profimedia.cz

Cara Delevingneová

Foto: Profimedia.cz

Katy Perry, Victoria Veckhamová a Katie Holmesová

Foto: Profimedia.cz

Vanessa Hudgensová, Kelly Osbourneová a Katy Perry

Foto: Profimedia.cz

Rita Ora, Keira Knightleyová a Lily Collinsová

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám